Crnica sezonu otvara u Dubrovniku, trener Perica: 'Spremni smo uzeti prve bodove'

21.9.2023. 9:40:45

Supersport 1. HMNL, počinje sutra, 22. rujna kada MNK Crnica gostuje kod MNK Squarea, a zanimljivo je da je Crnica upravo prošlu sezonu i zatvorila u Dubrovniku. Trener Mladen Perica, kojem je ovo sedma sezona na klupi Crnice, kazao je kako je ekipa motivirana i spremna uzeti prve bodove. 


- Godine brzo prolaze, a kao da sam jučer došao u klub, a ne prije sedam godina. Evo, gostujemo sutra u Dubrovniku. U dvorani koja još uvijek budi sjećanja ispadanja u četvrtfinale prošle sezone, a to nam je dodatni motiv da budemo pravi i da već u prvom kolu uzmemo bodove na gostovanju – najavio je trener Perica.


Krajem kolovoza malonogometaši Crnice su startali s pripremama za novu sezonu u sklopu kojih je odigran 'Kup grada Šibenika' te prijateljske utakmice.


- Radili smo jako kvalitetno. Bilo je naporno, ali mogu reći da su igrači imali odličan pristup treningu. Odigrali smo tri prijateljske utakmice i smatram da su igrači spremni za početak natjecanja – kaže.


Kao i mnoge druge prvoligaške ekipe Crnica u sezonu ulazi s bitno drugačijom momčadi. U ovoj sezoni, boje Crnice neće braniti Wallysson, Itambe, Mudronja, Šamija i Žilić.


U klub su stigla tri pojačanja. Prvo je povratnik iz Olmissuma Nikola Pavić, koji se u Crnicu vraća nakon pet sezona. Zatim, Saša Babić, dosadašnji igrač njemačkog prvaka SFC Stuttgarter te Lazar Milosavljević, reprezentativac Srbije i dosadašnji igrač Azerbajdžanskog prvaka Araz Naxçıvan, nova su lica koja ćemo ove sezone gledati u dresu Crnice.


- S novopridošlim pojačanjima mislim da smo dobili ono što smo tražili. Kasno smo se kompletirali, prva dva kola trebamo dati maksimum, nakon toga slijedi reprezentativna pauza te očekujem da do trećeg kola budemo uigrani kako to želimo – navodi Perica.


Ipak, trener Crnice je mišljenja da ove godine u ligi nema izrazitog favorita.


- Liga bi trebala biti izuzetno zanimljiva i nepredvidiva. Mnogo je momčadi koje su kvalitetom slične i detalji bi mogli odlučivati u pojedinim utakmicama. Mislim da će ova sezona biti potvrda moje teze da je futsal najzanimljiviji dvoranski sport u Hrvatskoj – priznaje.


Od svojih igrača na parketu očekuje, kao i do sada, samo profesionalizam.


- Očekujem profesionalizam na treninzima, kao što je to i bilo od početka ove sezone, pošten rad i da igrači daju maksimum na utakmicama. Vjerujem da moja momčad može igrati protiv svakoga i pobjeđivati. Do polusezone želimo ostvariti što bolji rezultat, biti pri vrhu lige, a na polusezoni, ako bude moguće dodatno osnažiti momčad da još spremniji uđemo u izazovno proljeće – zaključio je.