ŽUPANIJSKA LIGA - NAJAVA III KOLA

3.11.2017. 16:32:48

Nakon super zanimljivog drugog kola Županijske malonogometne lige vrlo brzo dolazi nam nova nedjelja, novi izazovi i odgovori na mnoga pitanja. Treće kolo donosi nam dva velika derbija. Jedan je onaj povijesni, tradicionalni i uvijek zanimljivi, derbi skradinskog zaleđa u kojem se sastaju MNK Dubravice i MNK Rupe. U drugom derbiju, po prvi puta u povijesti sastaju se novoosnovani MNK Šibenik 1983 i MNK Šibenik.

Ali kao i ovijek krenimo redom, satnicom...

U prvom dvoboju u 14:00 sastaju se MNK Jezera II i MNK Šubićevac. Šubićevac  je u prošlom kolu poražen od MNK Šibenik 1983 što i nije nekakav kiks, dok su Jezera poražena od CB Kula visokim rezultatom 5:0. Vjerujemo da će Jezera mladenčki krenuti po pobjedu, čak i vjerujemo da će u svojim nastojanjima itekako namučiti Šubićevac, ali ipak malu prednost u ovom dvoboju dajemo Šubićevcu i tipujemo na minimalnu pobjedu.
U drugom dvoboju sastaju se Banzogo i CB Kula. Biti će ovo vjerujemo tvrda utakmica. Banzogo je tvrd i čvrst te svakoga može namučiti i pobijediti dok je CB Kula po nama za nijansu potentnija i opsanija momčad. Uvjereni smo u jednu pravu prvenstvenu utakmicu, a malu prednost dajemo CB Kula i tipujemo na njihovu pobjedu.
U trećem dvoboju u 15:50 sati sastaju se Rupe i Dubravice. Biti će to prvi derbi od početka loptanja ova dva protivnika bez prisutstva neprežaljenog nam Dane Barišića. Dojma smo da je u ovom dvoboju baš sve moguće, a sigurni smo da će biti mnogo pogodaka. Dojma smo ako netko pobjedi da će to biti minimalna pobjeda, ali tipujemo na nerješeno jer ovdje nitko ne želi izgubiti.
U četvrtom dvoboju ovog kola Primošten i Crnica II tražiti će priliku za potvrdom dobrog rezultata iz prošlog kola. U prošlom kolu Gracin je bio junak Primoštena 40 sekunda do kraja kada je poentirao za pobjedu Primoštena, dok je Crnica porazila favoriziranu Mirlović zagoru. Utakmica prošlog kola je čist dokaz da utakmice mladića Crnice nisu za prognozu. Mirlović je vodio 2:0 i trebao deklasirati protivnika, a onda nakon 15 minuta bila je to neka nova Crnica u kojoj je dišpet proradio i pobijedila rezultatom 5:3. U ovom dvoboju iskustvo, kvaliteta i renome su na strani Primoštenaca, a mladost, želja i trka na strani Crnice. Crnica će opet nastupiti bez Filipa Radaja, a na vrata će Antonio Blačić. Bit ćemo kao i prošlo kolo dovoljno drski da prognoziramo čisti "X", ali želimo naravno pobjedu Crnice. 
U zadnjem dvoboju sastaju se MNK ŠIBENIK 1983 i MNK ŠIBENIK. Prvi puta u povijesti sastaju se dva kluba istog osnovnog imena, onaj stariji osnovan 2013. godine pod imenom MNK Šibenik i novi osnovan u proljeće 2017. godine pod imenom MNK Šibenik 1983. Bit će to derbi za bodove i derbi za prestiž. Iako u najavi dvoboja sve izgleda mirno sigurni smo da će u ovom  dvoboju biti vrlo živo, napeto i ludo. Jedno je sigurno, a to je da će i jedni i drugi napraviiti sve da ne izgube ovu utakmicu. Već smo pisali hvalospjeve o "starom" Šibeniku i o njihovoj dobroj igri u uvodu sezone, međutim u prošlom kolu poraženi su od Primoštena. MNK Šibenik 1983 u sezonu je ušao sa maksimalnim učinkom iako još nije igrao s najjačim protivnicima, a MNK Šibenik je zasigurno jedan od jačih. U ovom dvoboju tipujemo na nerješno iako ni minimalna pobjeda jednog od takmaca nije isključena. Ali nerješeno je naš izbor.