ŽMNL - VIII kolo - Crnica na Rupe, Šibenik na Kulu

8.12.2017. 20:12:58

U 8. kolu Županijske malonogometne lige u nedjelju nas opet očekuju nove zanimljivosti. Po našem izboru derbi kola je utakmica MNK Šibenik protiv CB Kula. Šibenik je petoplasirani sa 11 bodova, a Kula drugoplasirani sa 13 bodova. Kula želi ostati kao prvi pratitelj MNK Šibenik 1983, ali isto želi i Šibenik. Tako da mislimo da će ovo biti utakmica za "drugu ligu".
Ali krenimo redom!
U prvoj utakmici sastaju se MNK Crnica II i MNK Rupe. Crnica je u naletu, puna elana i s dvije pobjede u nizu. Momci Ivana Zorice igraju sjajno i sasvim zasluženo su treći na tablici. Crnica je uz Šibenik 1983 jedina neporažena momčad što dovoljno govori o njihovom dosadašnjem učinku. Nasuprot Crnici naći se se momčad MNK Rupe. Ako netko u Crnici misli da će biti lagano vara se. Rupe su bolje nego što tablica sugerira, vrlo teško gube utakmice, još teže pobjeđuju, a najteže od svega zabijaju golove. Trenutno su bez pobjede, a da bi dobili nekoga moraju zabijati više od jednog pogotka po utakmici. Uvjereni smo da će i ovoj utakmici trener Ivan Zorica dobro napaliti svoje terijere i tipujemo na pobjedu Crnice.
U drugoj utakmici sastaju se Mirlović zagora i Dubravice. Nekad je ovo bio derbi za prvaka, a danas utakmica u kojoj su Dubravice izraziti favorit. Ne vidimo načina kako bi grogirani Mirlović zaustavio Luku Brajkovića i društvo. Osim toga, Dubravice su u prošlom kolu doživjele težak poraz od Crnice i neće sigurno dozvoliti još jedan poraz!
U trećoj utakmici snage će odmjeriti Primošten i Banzogo. U prošlom kolu Banzogo je ostvario prvu prvenstvenu pobjedu koja ih je sigurno napunila samopouzdanjem. Primošten nije na razini od prošle sezone i mišljenja smo da bi ovdje Banzogo mogao uzeti bod te zato tipujemo na "X".
Kao što smo već najavili, derbi kola je u 19:15 sati između MNK Šibenik i MNK CB Kula. Ovdje stvarno ne znamo što bi rekli. Ovo je jedna od utakmica koja vrlo lako može otići na obje strane. S obzirom na prikazano u zadnjim kolima CB Kula je u odličnoj formi, efikasni su, a primaju vrlo malo pogodaka, tek jedan po susretu. Šibenik puno zabija što je i normalno s obzirom na klasne igrače koje imaju, ali dosta i primaju. U ovom susretu nikom ne dajemo prednost i najrealniji je "X".
U zadnjem dvoboju sastaju se MNK Šibenik 1983 i MNK Jezera II. Jezera moramo pohvaliti jer svaku utakmicu igraju futsal, nadigravaju se, pokazuju mnogo pozitivnih stvari te napreduju, ali ipak mislimo da će MNK Šibenik ovu utakmicu iskusno privesti kraju u svoju korist!

Tekst: H. Miočević
Foto: mnk-crnica.hr