ŽMNL - Rezime III kola - Remi Crnice II

6.11.2017. 9:56:11

Završeno je još jedno kolo Županijske malonogometne lige, treće po redu koje je bilo itekako zanimljivo. Prema našim najavama bilo je itekako žustro na terenu. Utakmica koja je plijenila pažnju bio je derbi kola između dva Šibenika, MNK Šibenik 1983 i MNK ŠIBENIK koji je završio s čak deset pogodaka, rezultatom 5:5. Uglavnom, više-manje opet smo u našoj najavi III kola većinu utakmica predvidjeli, kao što smo najavili da bi Crnica II i Primošten trebali završiti "X".
Ali krenimo redom...

MNK Jezera II pokazala su kako s njima nema šale ove sezone. Najnezahvalnije prognoze su protiv mladih momčadi koje često osciliraju u formi, ali ovoga puta Jezera su bila prava i zasluženo su odnijela pobjedu protiv iskusnijeg i starijeg MNK Šubićevac 08.
U drugom dvoboju CB Kula je uvjerljivo pobijedio MNK Banzogo. Malo je netipično za Banzogo da je primio čak pet pogodaka, ali to dovoljno govori koliko su momci iz CB Kula bili raspoloženi.
U derbiju skradinskog zaleđa MNK Dubravice su rutinirano pobijedili MNK Rupe sa čak 4:0. Navikli smo da ovo budu egal utakmice, pravi derbiji, ali očito je da Rupe nisu baš najbolje ušli u sezonu i zaista je vrijeme da se probude i ostvare prvu pobjedu.
U utakmici koja je nas najviše zanimala između Crnice i Primoštena završilo je podjelom bodova. Crnica je nastupila u sastavu s Filipom Radajem na vratima, Blačićem na klupi, a od igrača Ivan Zorica imao je na raspolaganju sljedeće: Šego, Ćaleta-Car, Bura, Jelovčić, Matković, Jurin, Ljubić, Marčić i K. Knežević. Poluvrijeme je završilo rezultatom 1:0, Crnica je povela preko Jurina u 7. minuti, a izjednačio je Milošević u 11. minuti. U drugom poluvremenu bilo je itekako živo, u 30. minuti Bura dovodi Crnicu u vodstvo 2:1 za veliko slavlje, a u 34. minuti jedini strijelac za Primošten Mate Milošević dobiva drugu javnu, odnosno isključujuću opomenu. Crnica je napadala s igračem više, ali unatoč prilikama nije uspjela otići na 3:1 i tako odvesti utakmicu na svoj mlin. Kako sve u futsalu ne može proći nekažnjeno vidjeli smo 24 sekunde do kraja kada Ante Medo kažnjava Crnicu u igri Primoštena s igračem-vratarom i postavlja konačan rezultat 2:2.
U derbiju koja MNK Šibenik i MNK Šibenik 1983 odigrali su 5:5. MNK Šibenik 1983 vodio je čak 5:2 i bio nadomak pobjede, ali uporan je bio MNK Šibenik u svojim nastojanjima da ne izgubi ovu utakmicu i na kraju uspio poravnati na 5:5. Bio je to pravi derbi za uživanje i dokaz kako se u futsalu igra do zadnje sekunde.