ŽMNL - najava VII kola - Crnica II na Dubravice

30.11.2017. 13:43:12

U 7. kolu Županijske malonogometne lige imamo na rasporedu pet utakmica, ali nemamo na jednu utakmicu koju možemo okarakterizirati kao poseban derbi. Ipak prema dosadašnjim rezultatima i položaju na tablici tri utakmice možemo izdvojiti, a to je četveroplasirana Crnica protiv drugoplasiranih Dubravica i sedmoplasirana Jezera protiv šestoplasiranoga Primoštena. Zanimljivo bi moglo biti na utakmici Rupe - Šibenik.
Ali krenimo redom....
U prvim dvoboju sastaju se Banzogo i Mirlović Zagora. Ni Banzogo ni Mirlović još ne znaju za pobjedu pa se stvarno nadamo da je vrijeme da netko u ovoj utakmici pobjedi. Do sad smo vjerovali da će se Mirlović probuditi, ali više ne vjerujemo. Znamo da će biti tvrdo, ali prednost dajemo Banzogu i stoga tipujemo na njih.
U drugoj utakmici zanimljivo će biti na utakmici između MNK Rupe i MNK Šibenik. Rupe su bez trenera Silova i obrambene karike Jose Dujića koji su kažnjeni. U prošla dva kola nadali smo se buđenju i prvoj pobjedi Rupa, ali očito ne ide jer kod njih nema tko zabiti gol, a za pravog napadača dali bi bogatstvo. Šibenik je u prošlom kolu izgubio od Primoštena, ali kod njih ne manjka pravih napadača. Mogu li Rupljani izdržati napadačku ofenzivu Bure, Bumbaka ii društva ostaje nam za vidjeti, ali po nama vrlo teško i zato prednost dajemo Šibeniku.
U trećoj utakmici sastaju se najiskusniji i najneiskusniji u Županijskoj ligi, momčadi MNK Dubravice i MNK Crnica II. U ovoj utakmici samo je jedna dilema, a to je može li Crnica biti strpljivija od Dubravica i dovoljno disciplinirana. Dubravice ne trče puno, ali imaju puno znanja i iskustva te će čekati i nastojati kazniti mladost, neiskustvo i želju Crnice. U naše mladiće ne sumnjamo i vjerujemo da će slaviti u ovom dvoboju po drugi put za redom samo moraju biti na razini dosadašnjih igara i biti strpljivi jer utakmica traje 40 minuta. Ipak, ne treba zaboraviti još jednu činjenicu, Dubravice će u ovom dvoboju imati izuzetan motiv jer s pobjedom bi došli na prvu poziciju Županijske lige s obzirom da je MNK Šibenik 1983 slobodan.
U četvrtoj utakmici sastaju se Jezera II i Primošten. Jezera su pokazala u prošlom kolu da nisu slučajno u zlatnoj sredini. Vidi se da je to dobra momčad koja je prihvatila zahtjeve trenera Lea Klarina. U ovom dvoboju opet ih očekujemo vrlo opasne i gladne uspjeha, ali prednost ipak dajemo iskusnijoj momčadi Primoštena.
U zadnjem dvoboju šestog kola sastaju se MNK Šubićevac 08 i MNK CB Kula i tu tipujemo na CB Kula jer njihove dosadašnje igre, treća pozicija na tablici i dobar dojam koji su ostavili jamče da u ovom dvoboju sve osim pobjede za njih je poražavajuće.

Tekst: K. Ninić
Slike: mnk-crnica.hr