ŽMNL - Najava V kola - Crnica protiv Šibenika 1983

15.11.2017. 13:52:06

U petom kolu Županijske malonogometne lige očekuje nas pet zanimljivih dvoboja. Očekuje nas kolo u kojem je zaista nezahvalno prognozirati ono što nas očekuje jer očekuju nas neizvjesne utakmice u kojima bi neki koji očekuju sigurnu pobjedu mogli ugaziti na "minu", a neki bi se mogli neplanirano radovati. Sigurno je jedno, ako nedjeljnu večer isplanirate na Baldekinu nećete požaliti.
Ali idemo otpočetka...
U prvoj utakmici u 16:30 sati, u derbiju kola sastaju se CB Kula i MNK Dubravice. Dubravice dobro brode i prate u stopu MNK Šibenik 1983, ali u ovom dvoboju sigurno im neće biti lako sa CB Kula. Dubravice imaju 9 bodova, a CB Kula 7 bodova, drugoplasirani protiv trećeplasiranog. Nešto nam govori da će ovo biti tvrda utakmica koju će CB Kula teško izgubiti, dapače mislimo da uz sav respekt prema Dubravicama CB Kula ovu utakmicu može pobijediti.
U drugoj utakmici sastaju se MNK Šibenik i MNK Jezera II. Od Jezera možemo očekivati da uzmu bodove svima, radi se o mladim, talentiranim i spremnim igračima. S njima uvijek moramo biti spremni na senzaciju. Ipak, favorit u ovom dvoboju je Šibenik i mišljenja smo da će oni na iskusan i elegantan način pobijediti ovu utakmicu.
U trećoj utakmici na rasporedu imamo mali šibenski derbi začelja u kojem se sastaju MNK Šubićevac 08 i MNK Banzogo. Radi se o dvije ekipe koje još nisu osjetile slast pobjede i ovo kolo je pravo vrijeme da netko to ostvari. Tipujemo na pobjedu Banzoga kojemu dajemo malu prednost, iako nas ne bi iznenadila pobjeda Šubićevca. Iako se radi o dvije tvrde momčadi ne vjerujemo u neodlučen ishod.
U predzadnjoj utakmici petog kola sastaju se MNK Crnica II i MNK Šibenik 1983. Šibenik je u kupu izbacio mladiće Crnice koji su i tada odigrali sjajnu utakmicu i u ovoj utakmici im se žele pošteno revanširati za taj poraz. Trener Ivan Zorica ima malih problema s ozljedama, a u ovom dvoboju neće moći računati na vratar Filipa Radaja koji mora sa prvom momčadi u Vrgorac na utakmicu 7. kola 1.HMNL koja se igra u 20:00 sati. Svi su izgledi da će  Ivan Zorica navući sportsku opremu i stati na vrata te kao trener-igrač voditi svoju momčad. MNK Crnica II ne priznaje nikom da je bolji pa tako ni Šibeniku 1983 koji će u ovom dvoboju nastupiti bez Andrije Bakule. Dali je izostanak Radaja Crnici ili Bakule Šibeniku veći hendikep ostaje nam za vidjeti. Vjerujemo da će mladići Crnice u ovom dvoboju imati sjajan motiv jer igraju protiv iskusnijeg protivnika te da će juriti sto na sat. U svlačionici Crnice sve miriše na to da će Crnica ostati neporažena. Bod ili tri manje je važno, samo da se dobro igra!
U zadnjoj utakmici sastaju se MNK Mirlović zagora i MNK Primošten. Nevjerojatno je da je MNK Mirlović bez osvojenog boda u prva četiri kola, odnosno u tri odigrane utakmice. Primošten u tri utakmice ima pet bodova, pobjedu nad Šibenikom i dvije neodlučene. Proteklog vikenda Primošten je bio u Češkoj na prijateljskom turniru i vidjet ćemo dali ih je to stimuliralo, dodatno ujedinilo ili umorilo. Primošten je realno favoriti, ali zaista bi bilo alarmantno da Mirlović ne uzme barem bod u ovom dvoboju. Stoga tipujemo na "X".