ŽMNL - NAJAVA SVIH UTAKMICA DRUGOG KOLA

26.10.2017. 10:44:54

U drugom kolu Županijske malonogometne lige na rasporedu imamo pet zanimljivih utakmica koje se kao u svakog vikenda igraju u SD Baldekin. Ove nedjelje 29.10. od 14:00 - 19:00 sati opet će biti napeto i žustro. Momčadi koje su ostvarile dobar rezultat u prvom kolu nastojati će to potvrditi i u ovom kolu te nastaviti dobar niz dok će oni nezadovoljni iz prvog kola nastojati uzeti bodove koji bi ih vratili na pravi kolosijek. Ovo kolo odmarati će momčad Dubravica. 
U prvoj utakmici točno U 14:00 h, u vrijeme nedijeljnog ručka Rupe i Banzogo će se boriti za bodove. Od dvije tvrde momčadi biti će zanimljivo vidjeti koja će se od koju odbiti i tko će na kraju slaviti. U prvom kolu i jedna i druga momčad su primile po tri komada s tim da su Rupe i zabile tri, a Banzogo niti jedan. Prognoze su nezahvalne, miriše na još jednu "nulu", ali ako bude slavlja svi su izgledi da će to biti minimalno  za jedne ili druge. 
U drugoj utakmici sastaju se CB Kula i Jezera II. Kula ima vrlo dobru momčad, u prošlom kolu CB Kula je poražen od MNK Šibenik 1983 vrlo tijesno rezultatom 4:3, dok su Jezera iznenadila Rupe, ali i sve ostale dobrom i brzom igrom te uzele bod. CB Kula će sigurno ozbiljno shvatiti Jezera stoga u ovom dvoboju tipujemo na CB Kula jer nakon ispadanja u kupu i poraza prvo kolo kod njih je došlo vrijeme za pobjedu. 
U trećoj utakmici sastaju se Šubićevac 08 i MNK Šibenik 1983. Šubićevac 08 svakome može zagorčati, a to je najbolje osjetio aktualni prvak Primošten prošlo kolo u utakmici koja je završila 3:3. U utakmici u nedjelju ipak prednost dajemo MNK Šibenik 1983 s obzirom da su kvalitetnija momčad. Iako, Županijska je pokazala sa s dobrom i pravom obranom svaka ekipa koja  i nema neku kvalitetu za najveće domete uvijek može iznenaditi. 
U četvrtoj utakmici, po nama i derbiju drugog kola ŽMNL, sastaju se MNK Šibenik i MNK Primošten. Pošto se radi o derbiju red je posvetiti mu malo više prostora i najave. Bez lažne skromnosti očekujemo jednu pravu utakmicu u kojoj će gledatelji uživati i zapljeskati. Prije svega u ovoj sezoni moramo pohvaliti sjajni MNK Šibenik. Simpatiziramo futsal koji su pokazali ulaskom u finale kupa i u utakmici prvog kola protiv uvijek respektabilnog Mirlovića kojem su zabili petardu. Znamo svi da je to momčad vrlo dobrih igrača, ali očito unutar ekipe postoji dobra vibracija koja ih je na početku sezone dovela do sjajne forme. Momčad Primoštena u prošlom kolu protiv Šubićevca sigurno je očekivala pobjedu i bolji ulazak u sezonu. Pitanje je dali su protiv Šubićevca 08 osvojili bod ili izgubili dva. Vjerojatno Primoštence više od bodova boli činjenica što su na duži period izgubili svog vrlo zahvalnog igrača Zorana Radelića kojem ovog puta želimo brz oporavak. Sigurni smo da će Primošten i u ovoj sezoni biti jedan od glavnih pretedenata za vrh jer to je ekipa odličnih igrača, ali u ovoj utakmici ipak zbog superiornog ulaska u sezonu tipujemo na minimalnu pobjedu MNK Šibenik.
U zadnjem dvoboju drugog kola sastaje se mlada momčad MNK Crnica II i MNK Mirlović zagora. Po nama je ovo najnezahvalnija utakmica za bilo kakvu najavu i prognozu. Crnica je bila slobodna prvo kolo, dok je Mirlović uvjerljivo poražen od MNK Šibenik. Samo nekoliko dana ranije Mirlović je ušao u finale kupa i pobijedio MNK Šibenik 1983. Crnica je u kupu protiv Šibenika 1983 pokazala da je godina dana sazrijevanja itekako značila i da je danas to jedna odraslija momčad. Prednost Mirlovića je iskustvo i određeni kvalitet, a hendikep kratka klupa. Prednost Crnice je mladost, ludost, hitrina i fizička sprema, a hendikep neiskustvo i izostanak  Filipa Radaja koji u petak odlazi s mladom hrvatskom reprezentacijom reprezentacijom na desetodnevni ciklus kvalifikacija za Olimpijske igre mladih. Što će trener Ivan Zorica smisliti u ovom dvoboju i tko će stati na vrata umjesto Radaja ostaje pitanje do zadnjeg trenutka, a poznavajući njega ne bi bilo čudno da zaigra od početka bez vratara u ulozi igrač-vratar. Ali pričekajmo... Ipak ovog puta ćemo razmišljati srcem i vjerujemo u svaki rezultat Crnice osim poraza.