ŽELJKO SILOV NAPUSTIO KORMILO CRNICE

17.6.2015. 13:29:36


Željko Silov više nije trener malonogometaša Crnice.  Preuzevši odgovornost za neuspjeh u kvalifikacijama za ulazak u 1.HMNL javno je objavio svoju odluku da odlazi s kormila matičnog kluba. Željko Silov dugogodišnji je trener Crnice, čovjek kojeg je klub afirmirao i dao mu priliku da na svoj osebujan način vodi sportski dio priče najuspješnijeg šibenskog malonogometnog kluba. Uspješno vodio Crnicu kroz zadnje dvije sezone II.HMNL gdje je osvojio titulu viceprvaka i konačno u prošloj godini prvaka lige. Na raspolaganju je imao sjajnu momčad, dobru organizaciju u klubu i konstantnu podršku uprave koja stajala iza svih njegovih odluka te u skladu sa svojim mogućnostima udovoljavala njegovim željama u vidu odabira igračkog kadra, logistike i rada općenito. 

U kvalifikacijama za ulazak u I. HMNL Željko Silov  bio je optimističan glede mogućeg ulaska u najviši rang. Prateći igre i snagu Aurelije, Potpićana i Dinama često je naglašavao da Crnica u najmanju ruku ima ravnopravnu momčad, ako ne i bolju u odnosu na konkurenciju te da očekuje u najmanju ruku drugu poziciju i doigravanje s Novim Marofom. U svom radu na sebi svojstven način dao je cijelog sebe, ali na žalost to nije bilo dovoljno za nešto više. 

Istina je jedna, a ona glasi da sigurno Željko Silov nije jedini krivac za neuspjeh u kvalifikacijama te da veliki dio krivice leži i u igračima. Igrači su ti koji igraju, koji pogađaju i promašuju. Na žalost kluba i Silova u ovim kvalifikacijama igrači su samo promašivali, ponekad i nemoguće i na koncu to je utjecalo da se klub ne plasira u elitno društvo. 

Svojom neopozivom ostavkom u medijima Željko Silov iznenadio je mnoge pa i sam klub jer radi se o neplaniranoj i ishitrenoj odluci. Vodstvo kluba sigurno ovo nije očekivalo jer ipak Silov u ovom klubu nije "stranac" nego domaći proizvod. Da je neki trener sa strane vodio klub neopoziva ostavka možda bi bila i razumljiva, ali u ovom slučaju ipak je malo osjetljivo.

Ovom odlukom klub je ostao bez trenera, a sportske ambicije ostaju iste i za sljedeću sezonu. Kostur momčadi  ostaje isti uz poneko pravo pojačanje i  biti će to još jača momčad. Pitanje se samo tko će sjesti na užarenu klupu? Za taj odgovor ćemo trebati još malo pričekati jer klub trenutno nema nikakvo riješenje, a još manje nekog favorita.