VRHUNSKI PREOKRET PA TUGA NA LICIMA

23.11.2018. 12:50:21

U još jednom u nizu dalmatinskih derbija, ovoga puta u okviru 8. kola sastali su se Crnica i splitski studentski klub AFC "Universitas". Radi se o klubu koji se u rekordnom roku uzdigao i došao do  hrvatske futsal galaksije Prve HMNL te ga mnogi mediji kao i Crnicu spominju u kontekstu najvećeg iznenađenja i osvježenja najelitnijeg ranga hrvatskog futsala, a to su pokazali i na Baldekinu. Utakmica je kao što je medijski ranije prezentirano imala i humanitarni značaj jer se sav prihod od ulaznica, lutrija i donacija išao za liječenje našeg bivšeg juniora Hrvoja Dugopoljca. A na tribinama se skupilo mnoštvo ljudi,prijatelja sporta, humanih duša i simpatizera MNK Crnica. Na poluvremenu utakmice izvlačila se bogata lutrija u kojoj su prednjačili poklon bonovi ugostiteljskih objekata grada Šibenika, a najzanimljivije lutrije bili su desovi s potpisima igrača HNK Šibenika, GKK Šibenika i MNK Crnica. Prije samog početka drugog poluvremena kapetan Crnice Dragan Vuković uručio je uokviren dres Crnice s potpisima igrača Šimunu Radniću predsjedniku Mnk Rupe, a predsjednik MNK Crnica Antonijo Svirčić Anti Dugopoljcu, bratu Hrvoja Dugopoljca uručio je ček u iznosu od 8.200,00 kuna koji je prikupljen u ovoj akciji uz aplauz mnogobrojnih gledatelja.
Što se tiče same utakmice bilo je tvrdo i žustro od samog početka. U izjednačenoj borbi u početku nije bilo velikih prigoda, ali u 8.minuti jedan dalekometni šut Trivkovića s desetak metara s lijeve strane završio je i suprotnom kutu Miškovića. Do kraja poluvremena Crnica je imala bolje prigode od kojih su neke trebale biti realizirane, ali manjak sreće, dekoncentracija i sjani Franko Bilić bili su nepremostiva prepreka i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:1. U drugom poluvremenu Crnica je navalila svim silama, ali pogotka ni za lijek. Riskantnu igru Crnice kaznio je Crnjac u 32. minuti iz polukontre za 0:2. U 34.minuti Subotić smanjuje na 1:2, a pola minute nakon penal za Crnicu nakon starta Crnjca nad Vukovićem koji izvodi Šamija, ali Bilić brani. U 36.minuti isključen je Ante Crnjac zbog druge opomene. Tri minute prije kraja Subotić maestralno zabija za 2:2. Tri minute do kraja totalni preokret kada Perić pogađa za 3:2 na asistenciju Subotića. I onda ono najgore, tri sekunde do kraja penal za splićane koji zabija Šuljić za konačnih 3:3. 
Nakon euforičnog preokreta hladan tuš i tuga na licima igrača Crnice. Još jedan  dokaz koliko je i sekunda u futsalu velika. 
Trenutno je potreban odmor, smiriti glave, sabrati se i biti pravi sljedeći petak u Osijeku. U međuvremu treba odraditi kup s Trogirom u upisati prolazak  u polufinale.
Zahvaljujemo svim gledateljima koji su podržali MNK Crnica u ovom dvoboju i koji su dali svoj prilog ovoj akciji za pomoć našem Hrvoju!

Prva HMNL - 8.kolo
S.D. Baldekin, 23.11.2018.
Gledatelja: 550
Suci: N. Jelić (Varaždin), D. Kramar (Varaždin), M. Vecko (Koprivnica), T. Solenički (Zaprešić)
Delegat: Branko Kurtaj (Šibenik)

MNK CRNICA - AFC UNIVERSITAS - 3:3 (0:1)

MNK CRNICA: Mišković, Vukičević, N.Škugor, I. Škugor, Subotić, Protega, Vuković (kap.), T.Ljubić, Šamija, Perić, Radić, Radaj;
Trener: Mladen Perica Štrla

AFC UNIVERSITAS: Franko Bilić, Ante Mijić, Jure Trivković, Ante Crnjac, Ante Rađa, Mario Nazlić, Mirko Nikolić, Ante Peša, Antonio Grubelić, Dino Peša, Ivor Šuljić, Tonći Bokan, Ivan Tustonjić, Marin Stojkić, trener: Hrvoje Budimir

Strijelci: 0:1 Trivković 8', 0:2 Crnjac 32', 1:2 Subotić 34', 2:2 Subotić 36', 3:2 Perić 38', 3:3 Šuljić 40'


Tekst: H. Miočević
Foto: mnk-crnica.hr