Vratar Savolainen i Stojković prva pojačanja Crnice za novu sezonu

2.7.2019. 15:57:03

Juha-Matti Savolainen, rođen 26.1.1991. godine, vratar futsal reprezentacije Finske i dosadašnji član finskog kluba Kampuksen Dynamo novi je član Malonogometnog kluba Crnica. Dugo je Crnica na tržištu tražila kvalitetnog vratara koji bi sa mladim Filipom Radajem činio vratarski tandem u sljedećoj sezoni i odluka je pala na Savolainena. Iza finskog vratara je sjajna sezona koja je počela nastupom u Ligi prvaka sa svojim klubom i to baš u Hrvatskoj, u Makarskoj, a okončana fenomenalnim obranama za reprezentaciju protiv svjetske velesile Španjolske. Napomenimo da je uvaženi hrvatski stručnjak Mićo Martić izbornik futsal reprezentacije Finske te da tako iz "prve ruke" imamo informacije da je Crnica u Savolainenu dobila odličnog vratara, a Hrvatski futsal prvog Finca u koji je zaigrao na našim prostorima.
Juha-Matti Savolainenu želimo dobrodošlicu u grad Šibenik te mnogo prekrasnih trenutaka i sportskih uspjeha u dresu MNK Crnica. Drugo pojačanje u redovima MNK Crnica za narednu sezonu je reprezentativac Srbije Miloš Stojković. Stojković je rođen 3.10.1991. godine, a osim činjenice da je reprezentativac svoje zemlje može se pohvaliti da je zapaženo  s velikim uspjesima nastupao za KMF Vik Naissus, za srpskog giganta KMF Ekonomac te zadnje dvije sezone za slovenski Maribor. Stojković je po svojoj vokaciji zadnji igrač obrane ili  lijevi bek te je samim time polivalentan i iskoristiv u svim sustavima igre. Krasi ga brzina i hitrina, ali i izniman osjećaj za gol. Impresivno zvuči činjenica sa je u prošloj sezoni bio četvrti strijelac Slovenske lige sa 27 pogodaka iza Mateja Fideršeka, Nik Zajca i Rok Mordeja. MNK Crnica je u Stojkoviću dobila sve ono što je tražila pred početak ove sezone, a to je kvalitetnog i iskusnog igrača, dobrog defanzivca s ofenzivnim navikama. 
Milošu želimo dobrodošlicu u Šibenik te da svojim kvalitetama pomogne Crnici u zacrtanim ciljevima!


Dolaskom ova dva pojačanja bitno je promijenjena slika momčadi za narednu sezonu. S obzirom da se u sljedećoj  sezoni igra liga 10 u kojoj se nalazi sama krema hrvatskog futsala i koja bi trebala biti nikad jača u povijesti, u narednim tjednima moguće je očekivati još poneki dolazak u svlačionicu Crnice sve u cilju osnaživanja postojećeg kadra i zacrtanih ciljeva koji su uvijek maksimalno visoki i ambiciozni. 


Tekst: Hrvoje Miočević
Foto: mnk-crnica.hr