Veliki derbi bez obzira na tablicu

5.3.2020. 11:26:35

U petak u 18:30 sati na Baldekinu Crnica dočekuje Split u dalmatinskom derbiju. Bez obzira na položaj na tablici uvijek su susreti ova dva protivnika budili pažnju i privlačili gledatelje u velikom broju. Crnica drži sjajnu treću poziciju i u klubu vlada sjajno ozračje što je zasigurno pozitivno pred izazove koji očekuju momčad u najvažnijem trenutku sezone. Sa Splitom to zasigurno nije slučaj. Gigant hrvatskog futsala proživljava teške trenutke s obzirom na vrlo dobru momčad koju imaju. Sigurno to nije momčad za zadnje mjesto, ali splet okolnosti i loša priprema sezone dovela ih je u veliki problem. 

Splitu je ovo zaista zadnja prigoda za opstanak. Split se nalazi u katastrofalnoj situaciji. Na kontu ima 7 bodova, a do kraja je u igri 12 bodova. U zadnja 4 kola Split gostuje kod Crnice i Novog vremena, a dočekuje Olmissum i Futsal Dinamo. Predzadnju poziciju drži Alumnus sa 12 bodova. Najjednostavnija računica Splitova opstanka je da ostvari do kraja dvije pobjede, a da Alumnus izgubi sve do kraja. Sve je moguće! Crnica sa treće pozicije prati situaciju. Drugo mjesto joj bježi 6 bodova, a od četvrtoga bježi 4 boda. Pobjeda nad Splitom je imperativ za ostanak na trećem mjestu. Crnica do kraja dočekuje još Alumnus, a gostuje u Makarskoj i Vrgorcu. Realno je očekivati da ako momčad ostvari najmanje dvije domaće pobjede da ostane na trećoj poziciji. 

Ali, trenutno je naglasak na akciji Split za koju je ekipa Crnice itekako motivirana. Opet na tribinama očekujemo veliki broj gledatelja i naša je obaveza da im poklonimo pobjedu uz poletnu i atraktivnu igru. Trener Perica u ovom derbiju sigurno neće moći računati na kartoniranog i ozljeđenog Šamiju te Perića koji se ozljedio protiv Olmissuma u prošlom kolu. Svi ostali igrači su zdravi i spremni za nastup.

Za klupsku web stranicu utakmicu je najavio Josip Radić jedan od najistaknutijih aktera iz prošle utakmice u Omišu:
"Dolazi nam Split, momčad od koje smo doživjeli najteži poraz ove sezone u četvrtfinalu kupa i njihovo zadnje mjesto ne pokazuje realno stanje te momčadi. Očekuje nas teška utakmica, ali Crnica na Baldekinu uvijek ide na pobjedu tako ce biti i protiv Splita. Pozivam navijače i simpatizere kluba da nas dodu podržati do uzimanja sva tri boda."