VELIKA POBJEDA U UTAKMICI ZA UŽIVANJE

26.9.2015. 1:31:02


II. HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA - REGIJA JUG
Petak, 25.9.2015. u 19:00 sati
Dvorana na Baldekinu, Gledatelja: 350

Suci: Vedran Babić (Split) i Antonijo Pejić (Podstrana)
Delegat: Dražen Bumbak (Šibenik)

MNK CRNICA - MNK HAJDUK Split  - 8:5 (1:1) 


Strijelci: 0:1 Gotovac 5.min, 1:1 Radman 8.min, 1:2 Ivor Šuljić 24.min, 2:2 Radman 25.min, 3:2 Vukičević 26.min, 4:2 Vukičević 28.min, 4:3 Alebić 28.min, 4:4 Alebić 30.min, 5:4 Žumberac 34.min, 5:5 Gotovac 34.min, 6:5 Vuković 35.min, 7:5 Vuković 36.min, 8:5 Radman 39.min.

Žuti kartoni: Vukičević, Perica, Vuković (Crnica) , Simunić (Hajduk)

MNK CRNICA: Baričić, Zorica, Grubišić, Vukičević, Perica, Radman, Čivljak, Žarković, Mijat, Vuković, Žumberac, Jurković, Škugor
Trener: Robertino Jelovčić / Predstavnik kluba: Dragan Mišić

MNK HAJDUK: Kecojić, Tustonjić, Martić, Alebić, Gotovac, Perković, Rubelj, Simunić, Ivor Šuljić, Rožić, Mucić
Trener: Pjer Malvazija / Predstavnik kluba: Pavle Marinković

Prava malonogometna ljepotica viđena je u petak navečer na Baldekinu. Brojni gledatelji zasigurno su došli na svoje i doslovno su mogli uživati u ovoj poslastici koja je donijela, dramu, neizvjesnost i svu čar koju ova sport ima. Okrenemo li se u povijest ne možemo se sjetiti da je ovako neka utakmica bila zanimljiva, dinamična uz bezbroj pravih poteza. Naravno, bilo je i neforsiranih grešaka s jedne i druge strane, ali uzmemo li u obzir da je prvo kolo sigurni smo da je to bio jedan mali  uteg još boljoj kvaliteti utakmice. U prvom poluvremenu Crnica je dominirala, a Hajduk poveo preko jako dobrog Gotovca nakon jedne izgubljene lopte Žarkovića. Radman je Crnicu vratio u život i poravnao te se do kraja poluvremena rezultat nije mijenjao. U drugom poluvremenu kad se očekivao uragan Crnice uslijedio je hladan tuš pogotkom Hajduka za 1:2. Zaista nije dugo trebalo da Radman maestralno poentira na 2:2, a nakon njega stvari u svoje ruke uzeo je Vukičević i povećao na 4:2 sa dva lijepa pogotka. U tim trenucima činilo se da Crnica ide sugurno ka pobjedi, ali tako nije mislio Slaven Alebić koji sa dva pogotka poravnava na 4:4. Mario Žumberac doveo je Crnicu u vodstvo 5:4, ali uporni gosti opet se vraćaju u život i poravnavaju na 5:5. Nakon ovog rezultata Crnica je ubacila u brzinu više te s dva pogotka Vukovića i još jednim Radmana ostvarila pobjedu dok je Radman postigao hat-trick. 

S ovom pobjedom Crnica je sigurno zagazila u prvenstvo i sljedeće kolo opet je domaćin na Baldekinu momčadi Metkovića. Nakon utakmice trener Robertino Jelovčić bio je radostan zbog pobjede u svom debiju, ali je komentirao: "utakmica je bila predivna za gledanje, gledatelji su mogli uživati u potezima jednih i drugih. Zahvalio bi se Šibenčanima koji su došli u velikom broju  i pružili nam podršku. Moja momčad je pobijedila i to je najbitnije, ali tu ima još mnogo prostora za napredak i pod hitno se trebaju ukloniti neke dječje bolesti koje nas koče u pojedinim trenucima. Neke golove smo primili isključivo iz svojih grešaka, a grešaka je danas bilo mnogo i sretan sam što one u konačnici nisu utjecale na rezultat. Iduće kolo očekujemo pobjedu protiv Metkovića koja nam se nameće kao imperativ.