VEČERAS SVI NA BALDOS

23.11.2018. 9:48:18

MNK „Crnica“ večeras u 19:00 sati u okviru 8. kola Prve hrvatske malonogometne u Šibeniku dočekuje splitsku momčad AFC „Universitas“. Utakmica osim bodovnog značaja za sam vrh tablice ima i humanitarni značaj jer će sav prihod od ulaznica, lutrija i donacija od strane MNK „Crnica“ biti uplaćen za liječenje Hrvoja Dugopoljca bivšeg juniora našeg kluba koji je u lipnju ove godine teško ozlijeđen u stravičnoj prometnoj nesreći u blizini Vodica.


A sad još nešto  o Hrvoju...Zaista nema onog tko ga u Šibeniku ne zna. Dečko za kojeg se može čuti samo riječ hvale. Rođeni je Crničanin s prebivalištem u samo srcu Crnice između Doma zdravlja i Osnovne škole Jurja Dalmatinca. Naravno,  podrijetlom iz Rupa, mjesta u šibenskom zaleđu koje je dalo toliko uspješnih, radišnih ljudi. Hrvoje je po zanimanju policajac nastavivši tako uspješan obiteljski i rodbinski niz te zahtjevne profesije. Cijeli svoj život proveo je u sportu, nogometu i futsalu, a pamtimo ga po eleganciji, iznimnoj snagi i moći. Nakon mlađih kategorija HNK Šibenika juniorski staž je proveo u MNK "Crnica". Pamtimo ga kao bitnu kariku u uspješnoj juniorskoj generaciji Crnice koju su još činili Ante Mijat, Ante Rašić, Ante Mijić Zuja i ostali. Nakon juniorskog staža u Crnici priključio se svojim Rupama u Županijskoj malonogometnoj ligu, momčadi koja predstavlja jednu od najvećih klapa u Županiji. Također, "Dugi" je konstantno nastupao u katoličkoj malonogometnoj ligi za našu župu Pohođenja Blažene Marije Djevice i to vrlo uspješno plasiravši se dva puta na samu završnicu. 


Što se tiče same utakmice Crnica - Afcu zaista se nema što reći jer sastaju se dvije momčadi iz susjednih gradova, nadasve prijateljskih odnosa i međusobnih simpatija. Naravno, nakon prvog znaka sudačkog tima sve se zaboravlja kreće lov na bodove. Crnica osokoljena dobrim predstavama u prvih sedam kola pred svojim gledateljima želi pobjedu koju će posvetiti kome drugom nego Hrvoju. Sigurni smo da on iz Varaždinskih toplica osluškuje rezultat i želi tri boda Crnice kao i mi. 

Trener Crnice Mladen Perica Štrla u ovom dvoboju imati će sljedeći sastav na raspolaganju: Mišković, Vukičević, Niko Škugor, Ivan Škugor, Subotić, Protega, Vuković (kap.), Tonći Ljubić, Šamija, Parić, Radić, Radaj.

Utakmicu sudi međunarodni dvojac iz Varaždina Nikola Jelić i Dino Kramar, a treći sudac je Mario Vecko iz Koprivnice. Mjeritelj vremena je T. Solenički iz Zaprešića. Delegat susreta je Branko Kurtaj iz Šibenika.


Ulaznice za ovu utakmicu prodaju se na ulazu po cijeni od 20 kuna, a lutrije po 10 kuna. Također, oni koji žele moći će dati i svoj dodatni dobrovoljni prilog ovoj akciji u posebnoj kutiji. Između bogatih lutrija posebno izdvajamo dresove s potpisima igrača MNK Crnica, HNK Šibenik i GKK Šibenik te mnoge poklon bonove šibenskih ugostiteljskih objekata.


Još jednom pozivamo sve gledatelje da večeras kao i uvijek do sada budu vjetar u leđa našoj momčadi i podrže ovu humanitarnu akciju!


Tekst: H. Dugopoljac

Foto: mnk-crnica.hr