UŽASNA REALIZACIJA I ČUDNE SUDAČKE GREŠKE UNIŠTILI SAN O PRVOJ LIZI

4.6.2015. 11:02:58


KVALIFIKACIJE ZA ULAZAK U I.HMNL 
Liga za prvaka - 5. kolo
SD Mate Blažina, Labin, Gledatelja: 250
Srijeda 3.6.2015. u 20:00 sati

MNK POTPIĆAN 98 ADT - MNK CRNICA Šibenik - 7:3 (2:1)

Strijelci za Crnicu: Radman, Perica, Bugarija

Suci: Danijel Janošević (Zagreb) i Adin Hasić (Zagreb)
Treći sudac: Sendi Soldatić (Potpićan)
Delegat: Vojislav Aladžić (Rijeka)

POTPIĆAN: Starčić, Lalić, Jasprica, Drndić P., Drndić K., Begić, Čeligija, Hoxha, Bojkić, Lukačić, Škiljan, Braušić, Badrov, Pećar
Trener: Božo Miletić / Predstavnik: Dragan Čubelić

CRNICA: Baričić, Perica, Radman, Bugarija, Belakušić, Đaković, Klisović, Božinović, Junaković, Žarković, Vuković, Rašić
Trener: Željko Silov / Predstavnik: Dragan Mišić

Crnica na žalost nije uspjela !!! Sve ono lijepo i manje lijepo što se događalo kroz ove kvalifikacije stane u navedenu rečenicu. Crnica sigurno nije izgubila šansu za prolazak u prvu ligu u Labinu jer ta prilika je izgubljena u ranije odigranim utakmicama. Nitko Crnici nije kriv što je u dvije utakmice protiv Dinama stvorila 20 vrhunskih šansi, a zabila samo tri pogotka. Također, nitko Crnici nije kriv što je Potpićanu na Baldekinu trebala dati realno 7-8 golova, a na kraju je jedva sačuvala prednost od 3:2, a da je utakmica trajala još minutu vjerojatno bi ju i izgubili. Nakon svega odigranog rezime svega bio je da o drugoj poziciji izravno odlučuje utakmica u Labinu. Sanjali smo i osjećali da možemo i da smo sposobni ostati neporaženi u Labinu. San je bio realan jer znamo da smo bolja momčad od Potpićana jer smo to pokazali na Baldekinu. 
Na kraju se dogodilo ono što smo osjećali, ali nismo vjerovali da se može i smije dogoditi. Nismo vjerovali jer smo još mladi, zeleni i naivni i što vjerujemo da je dovoljno biti pošten, častan u uredan klub da u najmanju ruku imamo dostojanstven tretman u natjecanju u kojem sudjelujemo. Sve ono što se dogodilo u Labinu nema smisla referirati, izlagati jer to će zauvijek ostati samo u Labinu. Život će ići dalje, Crnica će igrati opet drugu ligu i jednog dana će opet igrati kvalifikacije, sigurno će jednom i ući u prvu ligu jer ovaj klub je jači od svih kontra vjetrova, svih zla, prevara i laži. Crnica će opet biti ponosni drugoligaš, ali s gospodskim referencama, prvoligaškim renomeom i organizacijski jedan od najboljih klubova u Dalmaciji.  Ništa se neće bitno promjeniti nakon 3.6. i labinske lakrdije osim što će Crnica biti još jača sljedeće sezone i sigurno će biti prvak lige. To ćemo opet ostvariti na parketu kao i ove godine jer za drugo ne znamo i ne želimo. 
Ali moramo da se opet vratimo na Labin i utakmicu Potpićan - Crnica. Igrali smo stotine utakmica, mnoge smo izgubili, još više njih pobijedili i izlazili iz dvorane zadovoljni i manje zadovoljni. Često su nas suci i oštetili, nekad bi nam i pomogli. Greška je sastavni dio ovog dinamičnog sporta i tako to doživljavamo jer smo sportaši i priznamo da svatko ima pravo na dobar i loš dan. Ali ne priznamo da netko sudi utakmicu i svih 40 minuta perfidno griješi na štetu jedne momčadi. Mi jesmo subjektivni jer volimo svoj klub, ali ovaj izvještaj koji sad čitate napisan je nakon prospavane noći, 17 sati iza utakmice, nakon konzultacije sa desetak neutralnih osoba koji su bili akteri utakmice. Kad toliki broj ljudi koji nisu laici u sportu koji igramo kaže isto onda rečenice koje čitate imaju svoju težinu. 
Krenimo redom s odlukama gospodina iz metropole Danijela Janoševića i Adina Hasića iz Jastrebarskog koje su direktno utjecale na rezultat utakmice:

14. minuta - lopta izlazi van terena za igru u gol out i Rafael Baričić treba izvesti nastavak igre. Loptu podlo i licemjerno uzima "gospodin" Patrik Drndić i ispred Danijela Janoševića izvodi nepostojući korner iz kojeg domaćini na brzinu pogađaju na 1:0

19. minuta - čist prekršaj na Jošku Žarkoviću točno na sredini igrališta koji su vrapci na grani vidjeli izvan dvorane gospoda suci ne sviraju i igrač Potpićana ni kriv ni dužan zabija za vodstvo domaćih 2:1

28. minuta - kod rezultata 2:2 Dragan Vuković se sjurio prema vratima Potpićana. Igrač br. 4 Čeligija ga ruši, a Vuković je u padu zabija u drugog igrača Potpićana  Umjesto da sudac Hasić dodjeli igraču br. 4 drugi žuti, odnosno isključujući karton, on nalaz manje bolno riješenje za vjetar u leđa domaćinu i "poklanja" žuti karton drugom igraču Potpićana kojemu je to bio prvi karton, a koji nije imao veze s prekršajem!

O nedosuđenoj petoj i šestoj akumulaciji na Božinoviću i na Žarkoviću nećemo ni raspravljati jer shvatit ćemo to kao blagi domaćinski "poguranac" na koji se sigurno ne bi ljutili u normalnim okolnostima. Kod ove tri situacije slomila se utakmica i pametnome je dosta da shvati da je ovo bila režija na koju se sigurno nećemo žaliti jer znamo da smo još jako mali. Možda kad odrastemo budemo imali više sportske sreće!