Uspješno održana konferencija i predstavljanje projekta

15.3.2019. 0:15:41

MNK Crnica je u četvrtak navečer u 19:00 sati održala prvu ulaznu konferenciju i predstavljanje projekta „Sportske aktivnosti za djecu i mlade“, UP. UP.02.1.1.08.0048. Projekt je sufinanciran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a cilj projekta je uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu kroz šport. Na konferenciji su sudjelovali mnogi uglednici iz javnog i društvenog života grada Šibenika,uvaženi gosti iz Splita, predstavnici velikog broja sportskih udruga, te partnerski i prijateljski klubovi OKK "Dražen Petrović" i Gimnastički klub "Šibenik-Dalmacija". Projekt je uzvanicima predstavio glavni administrator projekta Dario Kulušić u suradnji sa voditeljem projekta Antonijem Svirčićem i trenerima Mladenom Pericom i Hrvojem Ljubićem. U ime grada Šibenika svim uzvanicima se obratio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji je čestitao MNK "Crnica" na ulasku u ovaj hvale vrijedan projekt te poželio sreću u daljnjem provođenju. Također je naglasio da je grad Šibenik kao partner svima na raspolaganju za slične projekte ili bilo kakve ideje za dobrobit sporta općenito. Predsjednik Zajednice sportova grada Šibenika Joško Jurić pridružio se čestitkama Pašku Rakiću te izrazio zadovoljstvo što je čak sedam projekata iz ESF vezanih za sport došlo upravo u Šibenik. Poseban obol ovoj konferenciji dali su najmlađi članovi MNK "Crnica" i Gimnastičkog kluba "Šibenik-Dalmacija". Nakon konferencije zajedničko druženje svih nazočnih nastavljeno je uz prigodni domjenak.

U predstavljanju projekta iznesene su sljedeće činjenice:

Naziv projekta:

Sportske aktivnosti za djecu i mlade

 

Ime korisnika:

Malonogometni klub „Crnica“

 

Ukupan iznos projekta:

958.700,00 kn

 

Iznos EU potpore:

814.895,00 kn


Naziv projekta:

Sportske aktivnosti za djecu i mlade

„Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”

Vrijeme trajanja projekta:

21.12.2018. – 21.12.2020.


Partner u projektu:

Omladinski košarkaški klub

„DRAŽEN PETROVIĆ”


Broj sudionika: 120

Djeca:100 / Mladi: 20

4 radionice za širenje svijesti


CILJNE SKUPINE (6 uzrasnih kategorija):

-Djeca i mladi čiji su roditelji nezaposleni;
-Djeca i mladi čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka;
-Djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi
-Djeca i mladi iz jednoroditeljskih obitelji;
-Djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece;
-Djeca i mladi s problemima u ponašanju
-Mladi koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statusa;

-Nezaposleni mladi.

Aktivnosti za provođenje specifičnog cilja:

-Troškovi goriva, cestarina i tunelarina;
-Trošak organizacije radionica i okruglih stolova;
-Edukacija za rad s djecom;
-Vozilo kombi;
-Laptop i softver;
-Lopte za futsal;
-Nogometna oprema;
-Osvježenje za trening i natjecanje.

SAŽETAK:

Projektom se potiče sport i rekreacija za djecu i mlade. Cilj je kvalitetno korištenje odmora i slobodnog vremena djece i mladih u cilju povećanja uključenosti djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu kroz šport. Naglasak projekta stavljen je i na dodatnu edukaciju trenera i voditelja aktivnosti za rad s djecom i mladima te promicanju projekta u zajednici kroz aktivnosti interdisciplinarne suradnje u kojoj sudjeluju roditelji i sportski klubovi.