Uspinjača Gimka pobjednice završnice za prvaka Hrvatske U-15

30.5.2022. 11:19:58

Zagrebačka MNK USPINJAČA GIMKA pobjednik je Krešimirova kupa - neslužbene završnice za prvaka Hrvatske U-15 koja se u subotu cijeli dan igrala u Šibeniku. Drugo mjesto pripalo je momčadi Vrgorca, dok su trećeplasirana Jezera. U finalnom dvoboju Uspinjača je bila bolja rezultatom 4:1. Najbolji strijelac turnira je Ivan Jukić (Uspinjača Gimka) sa šest (6) pogodaka, najbolji igrač je Luka Perić također iz pobjedničke momčadi, dok je najbolji vratar Marko Govorko (Vrgorac). 
Čak 18 zanimljivih utakmica odigrano je u SD Meterize, a na kraju je titulu najbolje zasluženo uzela MNK Uspinjača Gimka. 

Na Krešimirovu Kupu nastupale su momčadi: HMNK VRGORAC, MNK JEZERA, AFC UNIVERSITAS, MNK PRIMOŠTEN, MNK FOTEX JUNAJTED (Varaždin), FUTSAL DINAMO (Zagreb), USPINJAČA GIMKA (Zagreb), AURELIA FUTSAL (Vinkovci).


Organizator ove završnice kao i mnogih sličnih manifestacija je MNK Crnica, a navedeno natjecanje nadogradnja je na TOP TIM FUTSAL LIGU koja već nepuno desetljeće uspješno se održava u Šibeniku, u kojoj nastupaju brojni klubovi iz cijele Dalmacije i koja je poligon za uspješan rad klubova u mlađim kategorijama.