U SUSJEDSKOM DERBIJU CRNICA GOSTUJE U VODICAMA

29.3.2017. 9:27:14

U zaostaloj utakmici 17. kola II. Hrvatske malonogometne lige, a ujedno i u susjedskom derbiju MNK Heroji 2007 iz Vodica dočekuju svoje stare znance iz Šibenika MNK Crnicu. Uvijek su susreti ova dva protivnika budili veliko zanimanje javnosti, a zanimljivije od svega je da bi gledatelji uvijek nakon ovakvih derbija otišli zadovoljni iz dvorane jer su imali što vidjeti. Bez obzira na konačne rezultate baš uvijek u ovim utakmicama bio je "egal" i zaista mnogo uzbuđenja. Od ulaska u II.HMNL vodičkih Heroja ova dvije momčadi odigrali su četiri utakmice. Na Baldekinu je oba puta slavila Crnica, dok je polufinale kupa Dalmacije prošle sezone završilo također pobjedom Crnice 0:1. Prije nešto manje od godinu dana sjećamo se fantastične utakmice u vodičkom Balonu u kojem su Heroji 2007 i Crnica odigrali 4:4 i upravo je taj rezultat u konačnici mnogo utjecao na to da Crnica ne osvoji titulu prvaka. Sva antologija je nešto lijepo zapisano u sjećanjima ljubitelja jednog i drugog kluba, a ono što nas čeka u četvrtak u 19:30 u Vodicama je mnogo zanimljivije. Heroji se nalaze na šestom mjestu prvenstvene ljestvici i vrlo su stabilan klub i to već u kontinuitetu. Crnica kao i svake godine gaji velike ambicije, a ova godina je zaista specifična jer svo od Crnice očekuju iskorak, ali na terenu to ne ide baš furiozno. Razlozi su jasni, a oni koji razumiju stanje na drugoligašom jugu zorno će svjedočiti da je liga extra jaka i da stvarno nitko ne može upisati bodove unaprijed. Svako kolo je nekakav derbi i nikad više bodova nisu gubile momčadi koje pretendiraju za vrh. Kako drugačije tumačiti činjenicu da je Crnica prošle sezone nakon 16 kola imala čak 12 bodova više (46 bodova) i nije bila sigurna na prvom mjestu, a ove sezone sa čak 12 bodova manje (34 boda) nalazi se u mrtvoj utrci s Kijevom i Portom Tolerom, a iza leđa opasno prijete Hajduk i Jezera.
Od dolaska na klupu Robertino Jelovčić povezao je četiri uzastopne pobjede što Crnici u ovoj sezoni još nije pošlo za rukom. U dvoboju protiv Heroja u Vodicama Crnicu isključivo zanima pobjeda i imperativ je golem. U ranije odigranoj utakmici ovog kola Porto Tolero i Kijevo podijelili su bodove što je kao naručeno došlo šibenskoj momčadi koja s pobjedom može po prvi put ove sezone zasjesti na prvo mjesto. Jasno je da treba imati sreće ako želiš osvojiti ligu, ali osim sreće šibenska momčad treba pokazati gard i na terenu pokazati umijeće. Zadnjih nekoliko kola to izgleda zaista dobro i zato se nadamo da će u Vodicama Crnica biti prava i da će se na kraju svi ljubitelji kluba radovati. U redovima Crnice izuzetno respektiraju svoje vodičke prijatelje, uz sve to mnogo je igrača koji su kroz blisku povijest nosili dresove i jedne i druge momčadi, ali u ovom dvoboju svi oni je zdušno igrati za svoj klub i težiti pobjedi! Trener Crnice Jelovčić u ovom dvoboju moći će računati na sve svoje uzdanice i zaista se nadamo da će četvrtak biti pobjednički u svakom segmentu.
Pozivamo sve gledatelje željne velikog spektakla da posjete vodički balon u četvrtak u 19:30 sati. Uz futsal nadmetanje utakmica će imati u humanitarni karakter gdje će Crnica zajedno s domaćinom podržati projekt "SRCE KORNATSKO" uz slogan "NEKO SVIJETLI NEBO HRVATSKO ZA HRABRO SRCE KORNATSKO" i ponosno se sjetiti jedne od najvećih tragedija od prije deset godina na Kornatima.