U DERBIJU JESENI CRNICA GOSTUJE KOD USTANIKA

11.12.2015. 12:13:27


    II. HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA - REGIJA JUG

                                  11. KOLO

                        Mala dvorana Gripe, Split

                   Nedjelja 13.12.2015. u 19:00 sati


   MNK USTANIK Split - MNK CRNICA ŠibenikSuci: Mario Šetka (Ploče) i Marijo Rajčić (Kaštel Stari)

Treći sudac: Filip Ljubičić (Split)

Delegat: Miro Dugeč (Solin)


U derbiju jesenskog dijela prvenstva i to baš u zadnjem kolu sastaju se dvije najbolje momčadi drugoligaškog juga Ustanik i Crnica. U dosadašnjih deset kola Crnica ima maksimalan učinak, dok je Ustanik drugoplasirani sa pet bodova manje od Crnice. Nakon godina prosječnosti u drugoj lizi gdje je Ustanik tražio sebe u sredini prvenstvene ljestvice i borbi za opstanak ove sezone krenuli su ambiciozno, složivši respektabilnu momčad predvođenim igračkim virtuozom na trenerskoj klupi Nikolom Tomičićem. Simptomatično je da će ovo biti dvoboj dva najveća virtuoza svih vremena koja je hrvatski futsal imao  Nikole Tomičića i Robertina Jelovčića. Jelovčić iza sebe ima desetogodišnje bogato trenersko iskustvo dok je Tomičić mlad trener koji je sigurno ništa manje talentiran nego što je bio igrač i njegovi uspjesi tek će izaći na vidjelo. U dosadašnjih deset dvoboja između Crnice i Ustanika Crnica je čak devet puta slavila dok je Ustanik samo jednom okusio slast pobjede rezultatom 5:4 , bilo je to u sezoni 2012./13. na splitskim Gripama. Naravno da ovaj statistički podatak ne vrijedi ništa u derbiju koji nam dolazi jer ove sezone su sasvim drugačiji odnosi i u ovom dvoboju će odlučivati nijanse. Ustanik je jako opasna momčad u kojoj treba izdvojiti vratara Roberta Miškovića, Taćija, Balamića i godinama opasnog Matu Olujića, dok će Crnica u ovom dvoboju optimizam graditi da kvaliteti koju ima, dobroj atmosferi unutar momčadi i iskustvu igranja važnih utakmica.

Kapetan momčadi Dragan Radman jedan od najboljih igrača u prošlotjednoj pobjedi protiv Heroja 2007 na Baldekinu u najavi utakmice protiv Ustanika  vrlo je optimističan, ali s respektom prema protivniku: "Radi se o momčadi koja nas vjerno prati cijeli prvi dio i položaj na tablici dovoljno govori da su kvalitetni. Mi gledamo samo na sebe, uvjereni smo u svoju kvalitetu i kao u svakoj utakmici želimo pobijediti. Ova utakmica je vrlo važna jer bi s pobjedom vrlo vjerojatno bili prvaci na kraju. Uz dužno poštovanje prema Ustaniku teško da bi oni  u drugom dijelu mogli stići naših 8 bodova prednosti. Silno vjerujem u karakter svojih suigrača i trenera i ići ćemo na glavu da nastavimo naš pobjednički put."

Crnica će u nedjelju u 19:00 sati nastupiti u sastavu: Baričić, Zorica, Grubišić, Vukičević, Žumberac, Perica, Radman, Čivljak, Žarković, Mijat, Vuković. Trener: Robertino Jelovčić, Predstavnik kluba: Dragan Mišić


FOTO: IVAN KULAŠ