U DERBIJU BEZ POBJEDNIKA CRNICI OSTAJE ŽAL ZA POBJEDOM

14.12.2015. 9:59:19

II. HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA - REGIJA JUG

                                  11. KOLO

                        Mala dvorana Gripe, Split

                   Nedjelja 13.12.2015. u 19:00 sati


MNK USTANIK Split - MNK CRNICA - 4:4 (0:2)Suci: Mario Šetka (Ploče) i Marijo Rajčić (Kaštel Stari)

Treći sudac: Filip Ljubičić (Split)

Delegat: Miro Dugeč (Solin)


Strijelci: 0:1 Vuković 7.min, 0:2 Perica 10.min,1:2 Taći 21.min, 2:2 Đikić 26.min, 2:3 Žarković 29.min, 2:4 Mijat 38.min, 3:4 Mijat a.g. 38, 4:4 Taći 40.min.


MNK USTANIK: Mišković, Odžak, Barišić, Đikić, Balek, Taći, Janković, Rogić, Bajamić, Olujić, Pokrajčić, Kirevski, Sočo

Trener: Nikola Tomičić

MNK CRNICA: Baričić, Zorica, Grubišić, Vukičević, Žumberac, Perica, Radman, Čivljak, Žarković, Mijat, Vuković

Trener: Robertino Jelovčić, Predstavnik kluba: Dragan Mišić


U sjajnoj malonogometnoj utakmici, derbiju koji je opravdao taj epitet u pravom smislu riječi Ustanik i Crnica podijelili su bodove i odigrali 4:4. Utakmica je imala posebnu dimenziju s obzirom da se radilo o dvoboju koji je mnogo toga mogao usmjeriti ili zakomplicirati, ali na kraju podjelom bodova miješaju se emocije i kod jedne i druge momčadi. Crnica može biti zadovoljna jer je jesenski prvak sa zadržanom razlikom od 5 bodova nad Ustanikom uz napomenu da Ustanik na proljeće dolazi na Baldekin, dok Ustanik može biti prezadovoljan što se vratio iz ponora i 6 sekundi do kraja spasio prvenstvo i onemogućio Crnici da ode na vjerojatno nedostižnih 8 bodova prednosti. Od samog početka ove utakmice Crnica ju je kontrolirala, imala sve usvojim rukama i prekrasnim pogocima Vukovića i Perice otišla na poluvrijeme sa dva pogotka prednosti. Drugo poluvrijeme Ustanik je otvorio bolje od Crnice i sa sva eurogola njihovog ponajboljeg igrača Taćija i Đikića vratio stvari na sami početak. Crnica se u tim trenucima trgla, došla k sebi i nakon nekoliko dobrih akcija Žarković fenomenalno pogađa za novo vodstvo Crnice. Zadnjih pet minuta susreta Ustanik je krenuo i igračem-vratarom na sve ili ništa, ali Crnica se vrhunski branila, a iz jedne presječene akcije Ustanika Ante Mijat je zabio za 2:4 , a na semaforu je bilo manje od 3 minute do kraja. Ustanik je neumorno napadao i odmah smanjio na 3:4 nakon male konfuzije u redovima Crnice. Kad se činilo da će Crnica izdržati samo šest sekundi do kraja Mario Taći još jednim topovskim udarcem postavlja konačnih 4:4.

Nakon jesenskog dijela prvenstva Crnica ima deset pobjeda i jednu neriješenu utakmicu te na svom kontu ima 31 bod. Drugoplasirani Ustanik ima 26 bodova. Očekuje nas zanimljivo proljeće u kojem ćemo zasigurno uživati. U predigri ovog dvoboja obavljeno je izvlačenje finala kupa Dalmacije i ždrijebom je odlučeno da će Crnica ugostiti prvoligaša Solina na Baldekinu i to vjerojatno u srijedu 16.12.


foto: MNK CRNICA