Starta peta prvoligaška sezona Crnice

25.8.2021. 10:45:31

MNK Crnica ulazi u svoju petu prvoligašku sezonu. Nakon četiri sezone u kojima je igrala sva četvrtfinala i dva polufinala peta sezona donosi nove izazove. Kao i proteklih sezona u Crnici nema dramatičnih prijelaznih rokova, velikih rošada i promjena, ali ipak ima značajnih okolnosti na koje se ne može utjecati. Prva u redu značajnih je ozljeda kapetana Dragana Vukovića koji je platio danak maratonskih nastupanja na ljetnim malonogometnim turnirima i doživio težu ozljedu te će propustiti veći dio sezone. Zaista to je veliki hendikep, ali i nesreća kad uzmemo u obzir da kapetan nikad u karijeri nije imao neku ozljedu. Sad slijedi operacija, rehabilitacija i nakon toga lagani povratak onome što kapetan najviše želi, a to je parket. Na putu povratka klub mu želi mnogo sreće i daje podršku. 
Mladen Perica predvoditi će Crnicu i petu sezonu ka klupi. Rijedak je slučaj da neki stručnjak toliko godina provede na istoj klupi, ali s obzirom na predan rad, kvalitetu i obostrano zadovoljstvo nadamo se još mnogim sezonama zajedno. Od prošlogodišnjeg kadra u svlačionici Crnice više ne stanuju srpski internacionalci Miloš Stojković koji karijeru nastavlja u Puli te Nikola Matijević koji se vratio u domovinu. Također, član kluba više nije ni Roko Burčul koji odlazi u MNK Heroji 2007. Svi ostali igrači iz prošle sezone ostaju u kadru i za ovu sezonu i to iskusniji za još jednu prvoligašku sezonu. Kao što je poznato Crnica je roster popunila sa tri nova igrača, a riječ je o Vladi Andrijaševiću, Paulu Katuši i Šimunu Popovu. Uprava kluba radi na još jednom pojačanju te je moguće da se i to dogodi u tijeku priprema za sezonu koje su pred nama. Pripreme Crnice za novu sezonu startaju u 1. rujna (srijeda), a u tijeku priprema Crnica će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.
Predviđeni početak prvenstva je 1./2. listopada (petak/subota), a prvo kolo na Baldekinu Crnica dočekuje dubrovački Square. 


Raspored jesenskog dijela sezone:

1. kolo: CRNICA - SQUARE
2. kolo: OLMISSUM - CRNICA
3. kolo: CRNICA - ALUMNUS
4. kolo: CRNICA - VRGORAC
5. kolo: FUTSAL PULA - CRNICA
6. kolo: CRNICA - FUTSAL DINAMO
7. kolo: UNIVERSITAS - CRNICA
8. kolo: CRNICA - ŠIBENIK 1983
9. kolo: NOVO VRIJEME - CRNICA