SPLITSKO-SLAVONSKO FINALE - DALMATINSKA BORBA ZA TREĆE MJESTO

30.4.2017. 20:55:58

Svi oni koji su svoju slobodnu nedjelju proveli u sportskoj dvorani Baldekin sigurno nisu zažalili. Ukupno 8 sjajnih utakmica obilježilo je dan koji će sigurno ostati u sjećanju svima. Neke ekipe su podbacile, neke odigrale zrelo, lukavo i pametno, a neke možda i iznad svojih mogućnosti. Uglavnom, najbitnije od svega je da je mnogobrojna publika uživala, a da su mladići na terenu živili za svaku loptu, za svaki trenutak borbe za dres svoga kluba. 
U grupi A MNK Crnica je u prvom kolu sjajnom igrom nadigrala MNK Gorovo rezultatom 3:1. Rezultat je mogao biti i izraženiji, ali bez obzira na to momčad je zaista mnogo pokazala. U utakmici trećeg kola spektakularan dvoboj odigrali su MNK Crnica i MNK Nacional. Nacional je poveo u samom početku utakmice, a Crnica je na krilima trostrukog strijelca Tina Mušćeta preokrenula i na poluvremenu vodila 2:1. U drugom poluvremenu Nacional je napadao, bio opasan, ali čvrsta obrana Crnice  nije  dozvolila da lopta završi iza vrata opet vrlo dobrog Radaja. U zadnjim trenucima Crnica je opet preko Mušćeta postavila konačan rezultat utakmice 3:1. U dvoboju drugog kola MNK Brod 035 odigrao je fanstastičnu utakmicu i porazio MNK Nacional rezultatom 4:0 što ni najveći optimisti nisu predviđali. Nakon pobjede Crnice u trećem kolu protiv Nacionala MNK Brod 035 je morao pobijediti posljednjeplasirano MNK Gorovo. Crnica je očekivala i nadala se da će Gorovo pružiti jači otpor i ostati neporaženo, ali na žalost brođani su bili superiorni, ostvarili pobjedu 6:2 i zbog bolje gol razlike odlaze u finale u kojem ih čeka MNK Split Tommy dok će MNK Crnica igrati za treće mjesto protiv MNK Square iz Dubrovnika. 
U grupi B bilo je manje dramatično. MNK Aurelia futsal  je praktički porazom od Futsal Dinama u drugom kolu rezultatom 6:1 izgubila sve šanse za prolazak, a svi gledatelji su nakon visoke pobjede Dinama očekivali s nestrpljenjem utakmicu Split Tommy-a i Futsal Dinama. Splićani su u toj utakmici demonstrirali svu svoju moć i razbili Futsal Dinamo s pomalo nestvarnih 11:1. U tim trenucima svima je bilo jasno da će Split Tommy biti prvi finalist prvenstva Hrvatske, a Squareu je još ostala za odigrati utakmica trećeg kola protiv otpisane Aurelije. Squara je u tom dvoboju samo dvoznamenkasta gol razlika vodila u finale što nije bilo za očekivati da će se dogoditi, a Aurelia je to iskoristila i časno se oprostila od turnira pobjedom 3:2.

Rezulati 2.kola:
MNK AURELIA FUTSAL - MNK FUTSAL DINAMO - 1:6
MNK SQUARE DUBROVNIK - MNK SPLIT TOMMY - 1:1
MNK GOROVO OPATIJA - MNK CRNICA - 1:3
MNK BROD 035 - MNK NACIONAL ZAGREB - 4:0

Rezultati 3.kola:
MNK SPLIT TOMMY - MNK FUTSAL DINAMO - 11:1
MNK AURELIA FUTSAL - MNK SQUARE - 3:2
MNK CRNICA - MNK NACIONAL ZAGREB - 3:1
MNK BROD 035 - MNK GOROVO OPATIJA - 6:2

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO (Ponedjeljak 1.5. u 11:30 sati)
MNK CRNICA - MNK SQUARE DUBROVNIK

FINALNA UTAKMICA  (Ponedjeljak 1.5. u 13:00 sati)
MNK SPLIT TOMMY - MNK BROD 035

Proglašenje pobjednika (u 14:30 sati)

Još jednom sve gledatelje i prijatelje futsala pozivamo na završni dan prvenstva Hrvatske za kadete koji će nam sigurno donijeti vrhunski futsal i pravu uživanciju ...