SPEKTAKL NA BALDEKINU KAO UVOD U NOVU SEZONU

12.9.2016. 0:46:01


MEĐUNARODNI FUTSAL TURNIR "KUP GRADA ŠIBENIKA"

U nedjelju 18.9. od 17:00 sati šibenski Baldekin bit će centar hrvatskog futsala. Povodom 950 godina od prvog spomena Grada Šibenika MNK "Crnica" organizira međunarodni futsal turnir koji će okupiti pravu futsal kremu dalmatinskog, odnosno hrvatskog  te bosansko-hercegovačkog futsala. Na turniru uz domaćina MNK "Crnica" sudjeluje hrvatski viceprvak MNK "Split Tommy", četveroplasirana momčad prošlogodišnje 1.HMNL HMNK "Vrgorac" i viceprvak Bosne i Hercegovine MNK "Mostar Stari Grad" - Staklorad. Radi se o četiri odlične momčadi koji u sljedeću sezonu ulaze nikad ambicioznije s mnogim promjenama u igračkom i stručnom kadru te će dva tjedna pred početak prvenstva imati priliku predstaviti se objektivnoj šibenskoj publici koja će zasigurno moći uživati u četiri prave utakmice i u potezima hrvatskih,srpskih, bosansko-hercegovačih, brazilskih i španjolskih futsal fantazista.
Domaćin ovog međunarodnog futsal turnira MNK "Crnica" nakon prošlogodišnje sezone u kojoj još jednom  nije uspjela ući u elitno prvoligaško društvo u novu sezonu ulazi u sasvim novom ruhu, s novim pravilima i s još jasnijim ciljevima. Trener Crnice Boro Matan, ujedno i aktualni izbornik Bosne i Hercegovine na raspolaganju od početka priprema ima mnogo potentniju, iskusniju i snažniju momčad. Pojačanja su dovedena ciljano u vidu bivšeg vratara Ustanika Roberta Miškovića te prošlogodišnjeg fantaziste dubrovačkog Squarea Marinka Šamije. Osim Miškovića i Šamije novi igrači Crnice su A. Kosor, M. Peran i A.Dujić, dok je Andrija Bakula postao prvi pomoćnik Bore Matana.

MNK "Split Tommy" ,najtrofejniji hrvatski klub, nakon dva uzastopna neuspjeha u finalu za prvaka Hrvatske napravio je totalni zaokret u svojoj klupskoj politici. U svlačionici Split Tommya više nema legendarnog Neta, Genaria, Davija, Jelovčića, Stojkića, Bajrušovića te splitskih trenera Mladena Perice Štrle i Alena Delponta. Novi vjetrovi na klupu Split Tommya doveli su veliko trenersko ime brazilca Victora Acostu koji će s novim igračima u vidu Luketina, Crnjca, Čorluke, Taćija, Babića, španjolca Jesusa Rodrigueza te starosjedioca Grcića, Sutona i  Jukića morati izgraditi nove temelje s kojima će ovaj malonogometni div krenuti u još veće pobjede.

HMNK "Vrgorac" jedan je od najprestižnijih hrvatskih klubova, radi se o kultnom  klubu koji se može pohvaliti sa vojskom svojih navijača koji vjerno prate svoj klub te igračkim kadrom čiju okosnicu čine domaći igrači predvođeni iznad svih sa Duškom Martincom, kapetanom momčadi. Najveća promjena u Vrgorcu dogodila se na trenerskoj klupi. Vrgorac je napokon dobio trenera za kojeg možemo garantirati da pripada tom gradu i vrgoračkom temperamentu.  Mladen Perica Štrla, prošlogodišnji trener Split Tommya, veliko je i cjenjeno trenersko ime. Radi se o stručnjaku koji iznad svega posjeduje znanje, ali i sve ostale ljudske kvalitete čine ga kompletnom osobom koja svakom klubu garantira čvrstu ruku i bolju budućnost. Vrgorac bolje od njega nije mogao izabrati!

MNK "Mostar Stari Grad" - Staklorad posebni je gost ovog pripremnog futsal turnira. Radi se o momčadi koja je u prošlog sezoni bila viceprvak Bosne i Hercegovine, a u novu sezonu kreće jako ambiciozno što dovoljno govore pojačanja s kojima su osnažili svoj kadar. Trener Mostaraca Mirsad Fazlinović trenutno na raspolaganju ima strašnu momčad, a novopridošli igrači sigurno su garancija velikih uspjeha. Daniel Marinha de Souza najveće je ovosezonsko pojačanje Mostara uz srpske internacionalce Kristijana Radina i Vladana Vesića. Prošlogodišnji igrači Brotnja Stanislav Galić i Marin Šunjić, te igrači Zrinskoga Vedran Marić i Josip Bošković također će u sljedećoj sezoni činiti bitan kotačić u momčadi trenera Fazlinovića.


Dakle, u nedjelju od 17:00 sati gledatelji mogu očekivati pravi festival dobrih poteza i pregršt golova. U prvoj utakmici u 17:00 sati sastaju se MNK "Crnica" i MNK "Split Tommy", dok  će u 18:15 sati snage odmjeriti MNK "Mostar  SG" - Staklorad i HMNK "Vrgorac". Poraženi iz ove dvije utakmice utakmice u 19:30 zaigrat će za treće mjesto, dok će pobjednici odigrati veliko finale u 20:45 sati. Utakmice se igraju 2 x 15 minuta sa zaustavljanjem vremena po standardnim futsal pravilima. Svim momčadima i najboljim pojedincima osigurane su vrijedne nagrade koje će biti uručene nakon finalne utakmice. Na poluvremenu finalne utakmice izvlačiti će se bogata lutrija.

Pozivamo sve gledatelje, sve futsal zaljubljenike da nedjelju rezerviraju za ovaj prekrasan događaj. Atraktivna imena sudionika turnira, poznati igrači i sama atmosfera koja vlada u taboru sve četiri momčadi garancija su da ćemo ustati, zapljeskati i duboko se nakloniti.