Sa starom klapom i novim pojačanjima Crnica ulazi svoju petu sezonu II. HMNL

9.9.2014. 11:52:14


OBAVLJENA PRVA PROZIVKA MALONOGOMETAŠA CRNICE. S VELIKIM AMBICIJAMA UZ NOVA POJAČANJA U NOVE IZAZOVE!

Malonogometaši Crnice s prvom prozivkom ušli su u svoju petu sezonu natjecanja u II. Hrvatskoj malonogometnoj ligi - jug. Nakon četiri i više nego uspješne sezone u kojima je Crnica stasala u jedan respektabilan klub ova sezona donosi možda i najveće izazove. Zaista se ne treba kriti da je želja kluba ostvarenje najvećih ciljeva u ovoj sezoni, odnosno titula prvaka. Šibenska i šira javnost Crnicu svrstavaju u uži krug favorita za najveće postolje, a glas javnosti je najmjerodavniji i zaista Crnica ove sezone nema prava na alibije. Uprava kluba dala je sve od sebe da igračima osigura najbolje uvjete što se tiče treninga, opreme i djelovanja. U emotivnom govoru na prvoj prozivci trener Željko Silov se  na sebi svojstven način način obratio igračima i rekao im da samo uzajamnom podrškom i međusobnim poštovanjem mogu ostvariti zajedno ono što su zacrtali. Uzimajući u obzir da je Crnica uvijek imala pravu klapu uopće ne sumnjamo da će popularni Six iz ove momčad izvući maksimum.
Momčad Crnice je ostala na okupu od prošle sezone. Nitko od igrača nije napustio momčad, ali mali hendikep u novoj sezoni predstavljati će odlazak Josipa Vukičevića na Policijsku akademiju, ali on će u skladu sa svojim obavezama i dalje participirati i igrati bitnu ulogu u momčadi Crnice.
U novoj sezoni kapetan Dino Belakušić će osim igračkih obaveza biti desna ruka treneru Silovu kako na terenu, tako i izvan njega. Ivan Zorica je ozljeđen i na njegove usluge klub ne može računati sve do proljeća. 
Crnica nije lutala  glavom bez obzira kod dovođenja pojačanja, nego je ciljano dovodila igrače koji su potrebni da se momčad pojača. Na vratarskim pozicijama Crnica je dovela Rafaela Baričića iz Zadra, koji je prošlu sezonu branio u istarskom drugoligašu Histriji. Baričić je iskusan vratar koji će Marku Mihaljeviću biti konkurencija i mijenjati ga kad bude imao obaveze u velikom nogometu. Drugo pojačanje pristiglo je iz Starog grada, a radi se o bivšem igraču Crnice Ivanu Perici o čijim kvalitetama ne treba posebno pričati. Nadamo se da će Perica u novoj sezoni dati svoj veliki obol čvrstom crničkom obrambenom bedemu. Treće pojačanje Crnice dolazi iz Splita, a radi se o bivšem reprezentativcu, čovjeku koji iza sebe ima zavidnu futsal biografiju, a riječ je o Jošku Žarkoviću. Iako mu je Crnica prvi ozbiljan klub nakon ozljede koju je imao zaista nemamo pravo sumnjati da će Žarkovićevo iskustvo i znanje dati dodatnu dimenziju u igru Crnice. I zadnje pojačanje u redovima Crnice je Antonio Bumbak, igrač koji je nakon toliko godina i toliko poziva napokon došao u redove Crnice. Kroničari futsal zbivanja u Šibeniku uvijek su se divili njegovom igračkom šarmu, vicu i načinu na koji igra mali nogomet. Iako će se momčadi Crnice priključiti tek koncem listopada zaista je veliko zadovoljstvo što će Bumbak u ovoj sezoni biti član Crnice.