ROBERTINO JELOVČIĆ NOVI TRENER CRNICE

12.8.2015. 16:53:45


ROBERTINO JELOVČIĆ NOVI TRENER

Nakon što je točno prije dva mjeseca Željko Silov otišao s kormila šibenskih malonogometaša prestižni trenerski stolac šibenskog drugoligaša ostao je upražnjen. Neuspjeh u kvalifikacijama za ulazak u 1.HMNL oduzeo je mnogo energije ljudima koji vode klub i jedina ispravna odluka je bila da uslijedi pravi odmor od  klupskih obveza i da se dobro razmisli na koji način još jače krenuti u budućnost i prionuti jedinom cilju za sljedeću sezonu, a to je obrana naslova prvaka i ulazak u 1. HMNL. Prva odluka bila je riješiti pitanje trenera. Želja Crnice bila je da to bude kvalitetan i autoritativan  stručnjak s karizmom kojeg će igrači poštivati i slijediti njegovu viziju. Gledajući postavljene kriterije izbor je bio jako uzak, a na koncu nakon kratkih pregovora odluka je donesena i za novog trenera izabran je šibenski stručnjak Robertino Jelovčić. Igračku karijeru 50-godišnjeg Jelovčića ne treba puno komentirati jer se radi o jednom od najboljih hrvatskih igrača svih vremena, a što se tiče trenerskog posla u svojoj karijeri vodio je momčad Starog grada i Kijevo Knina kojeg je uveo u prvu ligu, vodio ga u dva navrata, a prije tri sezone igrao u finalu prvenstva Hrvatske. 
Angažmanom Robertina Jelovčića Crnica želi nastaviti svoju razinu dobrih rezultata i kontinuirano biti uspješan klub. Kriteriji su poznati i nameću se sami po sebi, a to je isključivo prvo mjesto i ulazak u prvu ligu. Jelovčić će imati sve uvjete da to ostvari u vidu organizacije kluba, logistike i dobre momčadi. Okosnica prošlogodišnje momčadi ostaje na okupu i to će biti najčvrća karika u sljedećoj sezoni. Sigurno je da će biti 2-3 odlaska igrača kojima će se klub zahvaliti na suradnji. Legendarni kapetan Dino Belakušić u 35.godini završio je svoju uspješnu karijeru, ali ostaje na raspolaganju klubu u nekoj drugoj ulozi. Što se tiče Ante Mijata s njim je izglađen nesporazum s kraja prošle sezone, a novi trener je inzistirao na njemu i  jako je zadovoljan što će njegove usluge moći koristiti u sljedećoj sezoni. Klub je još u pregovorima sa dvojicom pravih pojačanja koji će ovoj momčadi dati dimenziju više i učiniti klub još boljim, a njihova imena bit će poznata uskoro. 
Početak priprema za novu sezonu planiran je za 30.08. a vrlo je izvjesno da će nova futsal sezona početi 26.09. U pripremnom razdoblju Crnica će tradicionalno odigrati MNT u Jezerima i na Murteru, odraditi naporne pripreme te odigrati nekoliko jakih utakmica kao provjere pred početak prvenstva.