PRVOLIGAŠKA PREMIJERA KOD AKTUALNOG PRVAKA

5.10.2017. 15:16:59

Svoj dugoočekivani prvoligaški put MNK "Crnica" započima u Zagrebu kod aktualnog prvaka FC Naconal. Mnogi bi rekli jeli ždrijeb mogao biti milostiviji na samom početku prvoligaške priče, ali u šibenskom klubu gostovanje u metropoli doživljavaju bez ikakvog opterećenja, spremni i željni da se najbolji mogući način predstave hrvatskoj futsal sceni. Nacional je u prošloj sezoni, ali i u nekoliko sezona ranije suvereno osvajao titulu prvaka Hrvatske, a u prošloj sezoni osvjetlao je hrvatski obraz i u Ligi prvaka. Međutim, ovo ljeto donijelo je neke nove vjetrove i momčad je doživjela pravi igrački egzodus, napustili su je sjajni igrači i uprava kluba je krenula nekim drugim putem. Nacional je zasigurno prevelik klub da ne bi bio u stanju sastaviti dobru momčad pa se upravo to i dogodilo. U domaće dečke predvođene reprezentativcem Postružinom i vratarom Pavlićem angažirana je nekolicina stranaca s bogatim iskustvom igranja u portugalskim i španjolskim klubovima. Dovedeni su redom Soares, Puertas, Kogikoski i Gomes te reprezentativac BiH Matan, sin bivšeg trenera Crnice Bore Matana. Zasigurno je veliko zanimanje javnosti što navedena momčad može i koliki su njezini kapaciteti za ono što je čeka u prvenstvu i u Ligi prvaka koja je pred samim vratima. 
Momčad Crnice spremna i motivirana očekuje ovaj dvoboj. Bez ikakvog pritiska, s izuzetnim motivom i osmijehom na licu momci Robertina Jelovčića imaju priliku pokazati da su zasluženo postali dio hrvatske futsal elite. Trener Jelovčić na raspolaganju će imati sve igrače osim nedovoljno oporavljenog Josipa Vukičevića, a na put će povesti i juniora Tonćija Ljubića. U najavi ove utakmice trener Jelovčić vrlo je precizan i jasan: "od mojih igrača očekujem da u djelo provedemo sve ono što radimo i što smo se dogovarali cijeli ovaj pripremni period. Smatram da je ova momčad sposobna pobijediti svakoga i imamo golemu želju za dokazivanjem. Izuzetno respektiram Nacional i njihovog trenera Grdovića i sretan sam zbog njegovog povratka u hrvatski futsal, ali kao sportaš volio bi da iznenadimo aktualnog prvaka i mislim da to nije nemoguće jer moji momci to mogu."
MNK Crnica će nastupiti u sastavu: Mišković i Radaj (vratari), Žumberac, Škugor, Pavić, Mijat (kap.), Vuković, Perišić, Šamija, Perić, Radić, T. Ljubić; Trener: Robertino Jelovčić; Pomoćni trener; Andrija Bakula; Predstavnik kluba: Dragan Mišić; Fizioterapeut: Ivan Petrušić.
Utakmica FC Nacional - MNK Crnica igra se u Podsusedskoj dvorani Sutinska Vrela u subotu s početkom u 20:30 sati. Suci utakmice su Marijan Borojević (KT), Dubravko Roksa (PE), Zlatko Ilčić (DS) i Saša Malbašić (DS). Delegat utakmice je Željko Franić (VŽ)