PRVO PRVOLIGAŠKO LJETO I NOVI IZAZOVI

21.7.2017. 11:21:50

Nakon četrdesetak dana odmora od turbulentne i zahtjevne sezone koja je definitivno bila najuspješnija u povijesti i donijela plasman kluba u hrvatsku futsal elitu red je došao na prve informacije koje se odnose na ono što nas čeka u periodu koji je pred nama. Iako je trajao odmor klupska Uprava na čelu s predsjednikom Svirčićem ni trenutka nije mirovala i sigurno se slaže mozaik s kojim će Crnica ući u borbu za što bolji rezultat u premijernoj prvoligaškoj sezoni. Komparirajući prošlu sezonu definitivno možemo reći da je Crnica jesenski  dio prvenstva imala dobru, ali limitiranu momčad koja bi teško na kraju u tom sastavu bila prvak. Za razliku od jesenskog dijela na proljeće su u svlačionicu sletjela zvučna pojačanja koja su garantirala bolju i moćniju Crnicu. Slobodno možemo reći da je proljetna Crnica bila dobra prvoligaška momčad koja se natjecala u drugoligaškoj konkurenciji, a na klupi je imala sjajnog maestra Robertina Jelovčića i pomoćnika mu Andriju Bakulu. Stoga, u pripremi za narednu prvoligašku sezonu cilj je bio jedan jedini, a to je da okosnica te momčadi se zadrži na okupu, da se zadrže igrači koji nisu iz Šibenika, a koji su svojim odnosom i igrama zadužili klub te da šibenski igrači koji predstavljaju sve ono najbolje što imamo u gradu već godinama i dalje ostanu dio kluba. 
Odnos kluba sa baš svim igračima uvijek je bio izuzetno korektan i zaista nije trebalo mnogo pregovarati i truditi se da navedeni igrači i dalje s Crnicom idu u nove pobjede. Tako je odmah dogovorena daljnja suradnja za narednu sezonu  sa splitskim dvojcem Stjepanom Perišićem i Nikolom Pavićem koji su na proljeće pojačali klub te se kninskim dvojcem Marinkom Šamijom i Robertom Miškovićem. U klubu su zadovoljni što će navedeni igrači i dalje biti dio kluba i nastaviti s klubom ono što su ostvarili u prošloj sezoni. Suradnja s trećim splitskim igračem Mirkom Jurjevićem koji je proteklih šest mjeseci nosio dres kluba još uvijek nije definirana, ali otvorena je mogućnost nastavka suradnje. Više o tome dali će Mirko Jurjević i dalje biti dio šibenske momčadi znati će se vrlo brzo.
Za sada jedino ciljano pojačanje u redovima Crnice pristiglo je iz redova MNK "Heroji 2007", a riječ je o  stasitom Ivanu Škugoru, rođenom 1994. godine. Ivan Škugor, iako vrlo mlad ima već 5-6 kvalitetnih drugoligaških sezona u svojim nogama, najprije u dresu Starog grada pa nakon toga u vodičkim Herojima. Iako je Ivan već odavno bio želja Crnice evo to se napokon ostvarilo ulaskom u prvoligaško društvo stoga mu želimo iskrenu dobrodošlicu.
Što se tiče odlazaka iz kluba "najbolniji" je svakako onaj kapetana i godinama ponajboljeg strijelca Dragana Radmana. Nakon šest dugih sezona u kojima je odigrao 173 utakmice i postigao 139 pogodaka više neće biti dio šibenske momčadi. Crnica je Radmanov matični klub, tu je započeo svoj put, odigrao velike utakmice, u klub je došao prijateljski, a tako i odlazi, prijateljski i kao pobjednik. Želja u srcu za nastavkom suradnje bila je obostrana, kakav bi Radman bio sportaš kad ne bih htio nastaviti igrati prvu ligu, a kao kapetan za to se godinama borio. Ipak realnost je nešto sasvim drugo. Radman je za drugoligaški futsal klasa samo kad je na terenu i bez treninga, a za ono što klub čeka u prvoj lizi ipak treba žrtva i treniranje, a veliki broj utakmica igra se petkom što Radmanu također ne odgovara zbog obujma njegovog posla i putovanja na gostovanja po Hrvatskoj. Uglavnom, rastanak je bio kompromisan i samo u smislu igre jer Radman će i dalje ostati dio ove ekipe, a što se tiče futsala nastaviti će s karijerom u nekom od županijskih drugoligaša. Od ostalih odlazaka značajni su oni Vinka Jurkovića koji je kao dijete karijeru započeo u Crnici i odigrao čak 10 sezona te bio dobri duh momčadi i predstavljao oličenje pravog sportaša i čovjeka te vratara Marka Mihaljevića. I jedan i drugi karijeru nastavljaju u županijskoj lizi, a klub im se od srca zahvaljuje na svakom trenutku u dresu Crnice. Legendarnom Didi još jednom zahvale što je na početku proljetnog dijela došao u klub i dao svoj veliki obol ulasku u prvu ligu.
Što se tiče ostalih domaćih šibenskih igrača  to redom Ante Mijat, Mario Žumberac, Josip Vukičević, Dragan Vuković i ostali mlađi igrači  će i dalje biti bio kluba i nastaviti s klubom u prvoj lizi. Seniorskoj momčadi od početka priprema pridružiti će se i nekolicina kvalitetnih juniora koji će se lagano navikavati na ono što će ih čekati. Sigurno će biti zastupljeni više neko ikad kroz seniorsku momčad jer politika kluba je dati im priliku i afirmirati ih kao svoj domaći proizvod. Nakon odlaska vratara Mihaljevića Crnica neće dovoditi drugog vratara, a glavnu konkurenciju Robertu Miškoviću činiti će talentirani  17-godišnji Filip Radaj.
Crnica je u pregovorima s još dvojicom kvalitetnih i talentiranih igrača koji će vjerojatno  postati dio šibenske momčadi, a uskoro čim završe pregovori znati će se o kojim je igračima riječ.
I šećer na kraju je jasna stvar, a ona pripada Robertinu Jelovčiću koji će i u sljedećoj sezoni voditi momčad Crnice, a desna ruka biti će mu njegovo prvi asistent Andrija Bakula. Klupski tehniko kao i do sada ostaje Dragan Mišić, a Ivan Petrušić i dalje ostaje  s momčadi kao najveća podrška i fizoterapeut.
Trener Robertino Jelovčić početak priprema zakazao je za 28.8., a prvo kolo na rasporedu je 29.9.2017.