PROZIVKA POČETKOM RUJNA, PREMIJERA U LISTOPADU

26.8.2017. 1:57:48

Trener Crnice Robertino Jelovčić i njegov pomoćnik Andrija Bakula odredili su datum početka priprema za premijernu sezonu MNK "Crnica" u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj lizi. Prozivka i prvi trening će se održati u ponedjeljak 4. rujna u 21:30 sati u dvorani na Baldekinu. S obzirom da natjecanje u 1. HMNL započima nikad kasnije, točnije 6.10. stručni stožer je odlučio da je mjesec dana dovoljan period da se momčad spremi i uigra za prvoligaške izazove. U tom periodu akcent će biti na veliki broj treninga i pripremni turnir u Trilju 9.9. na kojem će sudjelovati MNK "Trilj", MNK "Split Tommy B", HMNK "Vrgorac" i MNK "Crnica". Nakon toga slijedi  pripremni turnir u Šibeniku "Kup Grada Šibenika" povodom dana grada koji će se održati 17.9.,a na njemu će sudjelovati četiri prvoligaške momčadi: MNK "Crnica", MNK "Split Tommy", MNK "Novo Vrijeme" i MNK "Square Dubrovnik". To će zaista biti prava poslastica i fenomenalna uvertira u sezonu. Nakon turnira u Šibeniku uslijedit će minimalno tri prijateljske utakmice do početka prvenstva. 
Kao što je poznato boje Crnice u sljedećoj sezoni neće braniti Vinko Jurković i vratar Marko Mihaljević te legendarni kapetan Dragan Radman koji će karijeru nastaviti u vodičkim Herojima. Ako je i bilo nekakvih upitnika oko Mirka Jurjevića sad ih zaista više nema te Jurjević u sljedećoj sezoni neće nositi dres Crnice. Želja Crnice nije bila upitna da ga zadrži i u klubu su dugo čekali odgovor prošlogodišnje "osmice" koji nisu dočekali stoga je klub zatvorio to poglavlje i u prvoligašku premijeru kreće bez Jurjevića. O Mirku Jurjeviću kao sportašu, čovjeku i prijatelju zaista sve najbolje i ovim putem mu iskreno zahvaljujemo na svakom trenutku u dresu šibenskog kluba. 
Za kraj smo ostavili igrače koji su pristupili u svlačionicu Crnice i za koje smatramo da će u budućnosti biti od velike koristi treneru Jelovčiću te da će predstavljati pojačanja. Naravno radi se o Ivanu Škugoru,dosadašnjem igraču MNK "Heroji 2007", 23. godišnjem ofenzivcu koji je pokazao da u sebi nosi ogroman potencijal i zaista se nadamo da će ga na najbolji mogući način oplemeniti kroz treninge i utakmice. Drugo pojačanje dolazi iz Knina, a riječ je o Antoniju Periću, 21. godišnjem polivalentnom igraču. Iako sitne građe, vrlo je motoričan, ima sve karakteristike modernog igrača i Crnica u njemu vidi veliki potencijal. Perić je trenutno u sanaciji neugodne ozljede "lisne kosti", ali u drugom tjednu priprema on će biti u pravom trenažnom ritmu.
Prilikom dovođenja igrača Uprava kluba vodila se činjenicom da u postojećem kadru ima dosta kvalitete, da je momčad koju ima vrlo dobra te nije htjela dovoditi "starije" i islužene igrače nego postojeći kadar osnažiti mladim snagama koji žele učiti, trenirati i raditi. Rad je jedino mjerilo uspjeha, a u sljedećoj sezoni on će sigurno biti pojačan i izraženiji nego ikad do sad.
Za sljedeću sezonu trener Jelovčić na raspolaganju ima vratare Roberta Miškovića i Filipa Radaja, a od igrača izdvajamo one stožerne, a to su Marinko Šamija, Stjepan Perišić, Nikola Pavić, Ante Mijat, Mario Žumberac, Josip Vukičević, Dragan Vuković, Ivan Škugor i Antonio Perić. 
U sljedećoj sezoni kroz treninge i utakmice veliku zastupljenost u seniorskom kadru imati će nadareni klupski juniori koji su se zaista dokazali kroz zadnjih nekoliko godina kao primjer pravog napredovanja i sazrijevanja. Trener Jelovčić u svoj kadar pomalo će uključivati Tonija Jurina, Tonćija Ljubića, Tina Mušćeta, Marka Marčića, Juru Markovića, Filipa Buru, Vicenza Ćaletu-cara, A. Vukičevića, Krstu Klisovića  i sve ostale koji svojim primjerom to zasluže.