Prekid treninga mladeži, seniori treniraju povremeno

13.3.2020. 17:44:55

Nastavno na odluku Nacionalnog stožera i današnje naputke Zajednice sportova grada Šibenika do 31.1. obustavljamo treninge mladeži dok će seniori trenirati povremeno.


Obavijest glasi...

Poštovani klubovi članovi Zajednice sportova grada Šibenika,

Na temelju odluke sa sastanka stožera Civilne zaštite grada Šibenika održanog danas u 13:00 sati u uredu gradonačelnika obavještavam vas za sljedeće mjere:

- zabrana održavanja treninga svih omladinskih pogona od početnika do juniora u svim sportovima do 31.3.2020. godine;
- zabrana organiziranja bilo kakvih manifestacija, turnira, maratona, utrka i / ili sličnih događanja u sportu, pogotovo onih koji stvaraju masovnost sve do 30.5.2020. godine;

Profesionalne seniorske momčadi i druge seniorske momčadi koje koriste objekte kojima upravlja Javna ustanova sportski objekti Šibenik mogu održavati treninge u manjim grupama do maksimalno 10-15 sportaša pridržavajući se svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi se isti odvijali u što sigurnijim uvjetima za zdravlje sportaša. Preporuča se smanjen obujam treninga u razdoblju do 31.3.2020. godine.

Zajednica sportova grada Šibenika u suradnji sa gradom Šibenikom i Stožerom Civilne zaštite pozorno će  pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, obavijestiti vas o novim mjerama, imajući u vidu prije svega zdravlje sportaša. O svim daljnjim mjerama šibenski sportski klubovi i javnost biti će pravodobno obaviješteni.