POSLOŽENI I POJAČANI U LOV NA NAJVEĆE DOMETE

29.7.2016. 18:47:56

- NOVA UPRAVA, BORO MATAN TRENER, ANDRIJA BAKULA POMOĆNIK, ŠAMIJA I MIŠKOVIĆ POJAČANJA -

Nikad motiviranija i nikad angažiranija Crnica ulazi su svoju sedmu drugoligašku sezonu s jasnom vizijom i jednim jedinim ciljem kojem je sve podređeno, a to je ulazak u I. Hrvatsku malonogometnu ligu. I protekle dvije sezone cilj je bio isti, želje su bile slične, ali unatoč silnom trudu i ludoj želji za uspjehom Crnica nije uspjela ostvariti svoje snove. Šibenski malonogometaši sportski su prihvatili da  dvije divne godine truda nisu dale prave plodove, ali nipošto to ne doživljavaju tragično jer vode se onom poznatom mišlju "što te ne ubije, ojača te". Stoga nakon kratkog odmora u klubu se krenulo s drastičnim promjenama koje će u klub unijeti dodatnu svježinu s kojom se zapuhati neki novi vjetrovi. Nakon 12 godina uspješnog upravljanja klubom stara uprava na čelu s predsjednikom Antom Rakićem podnijela je neopozivu ostavku na sve svoje dužnosti u klubu  i na Izbornoj Skupštini izabrano je novo vodstvo kluba na mandat od četiri godine. Novi predsjednik kluba je dosadašnji dopredsjednik i veliki futsal zaljubljenik Antonijo Svirčić, novi dopredsjednik kluba je Marin Perak, bivši dugogodišnji igrač kluba, a za odgovornu dužnost tajnika izabran je dugogodišnji član kluba  Zoran Rupić.

Netom nakon izbora nova Uprava angažirano je krenula u akciju rješavanja pozicije trenera i kompletiranja momčadi za novu sezonu. Nakon što je hrabro preuzeo momčad u zadnja dva kola prošlog prvenstva i na žalost nije uspio uvesti Crnicu u prvu ligu Uprava kluba u niti jednom trenutku nije dvojila o statusu livanjskog trenera i izbornika BiH Bore Matana s kojim je postignut dogovor da u sezoni 2016./17. vodi Crnicu u nove izazove. U ono malo vremena provedenog na Baldekinu pokazao je da se radi o stručnjaku čije je znanje golemo i na njemu je da u sljedećoj sezoni još bolje upozna momčad i stvori temelje za novog prvoligaša. Desna ruka i pomoćnik  Bore Matana bit će Andrija Bakula dosadašnji trener MNK "Jezera". Bakulu, nekad jednog od najboljih obrambenih igrača u Hrvatskoj koji je zlatno doba MNK "Kijevo" Knin ostvario zavidnu  karijeru zaista ne trebe posebno predstavljati. Osim Kijeva nosio je dres šibenskog Baldekina, Murtera, Starog grada i Jezera. Uz ulogu pomoćnika Bore Matana Andrija Bakula preuzeti će i treniranje starijih pionira u školi futsala MNK "Crnica". Neiscrpnu energiju i znanje koje posjeduje uvjereni smo da će u najbolji mogući način prenijeti na djecu i da će na pravi način surađivati s Borom Matanom.

Što se tiče igračkog kadra valja napomenuti kako je Crnica klub koji njeguje obiteljsku atmosferu koja proizlazi od domaćih igrača i upravo domaći, šibenski igrači nadopunjeni sa najviše 2-3 klasna igrača iz okolnih gradova najveća su vrijednost kluba kad su u pitanju seniori. Uopće ne treba napominjati da svi šibeski igrači koji su u klubu već dugi niz godina i dalje ostaju dio kluba i kreću s njim u nove pobjede. Kad su u pitanju pojačanja jedan i jedini prvi izbor od samog početka bio je dovođenje Marinka Šamije, 21-godišnjeg Kninjanina jednog od najboljih mladih igrača u Hrvatskoj. Marinko se u svojoj karijeri može pohvaliti sa statusom mladog reprezentativca Hrvatske, a nosio je dres matičnog Kijeva Knin, a u prošloj sezoni uspješno je nastupao za Square iz Dubrovnika gdje je bio bitna karika u lancu trenera Mavrovića. Šamija u Crnicu dolazi s pedigreom pravog pojačanja i s nadom da u sljedećoj sezoni bude jedan od lidera momčadi Crnice. Šamiji želimo mnogo sreće u novom okruženju. Momčad je oduševljena njegovim dolaskom jer je on bio želja cijele svlačionice te uopće ne moramo sumnjati kako će u Šibeniku biti prihvaćen i omiljen jer ovaj grad voli prave igrače. Drugo veliko pojačanje je Robert Mišković na vratarskoj poziciji, dosadašnji vratar Ustanika koji je svojom sjajnom prošlogodišnjom sezonom bio jedan od najvažnijih kotačića u Ustanikovim pobjedama. Briljirajući na vratima Ustanika, a pogotovo na zadnjoj utakmici na Baldekinu koja je odlučivala o prvaku, upravo je on spriječio Crnicu u svom toliko željenom pohodu na prvu ligu. Njegova prošlogodišnja uspješna sezona i posvećenost futsalu sigurno su bila najvažnija preporuka Crnici da ga dovede u svoje redove. Nadamo se da će iskustvo prošlogodišnjeg osvajanja II.HMNL primijeniti u sljedećoj sezoni i da će biti jedna od najvažnijih karika u pobjedničkom lancu.
S Miškovićem i Šamijom Crnica je zaokružila svoju listu pravih pojačanja. Zanimljivo je da Crnica u novu sezonu prvi put u zadnjih 8-9 godina ulazi sa svim domaćim šibenskim  igračima i sa dva Kninjanina Šamijom i Miškovićem. Dakle u svlačionici će biti zastupljena samo Šibensko-kninska županija što je fenomenalna stvar jer Crnica je uvijek težila kvaliteti iz svog dvorišta iako bi uvijek rado prigrlila pravog igrača sa srtane.
Osim Šamije i Miškovića  u svlačionicu Crnice sletilo je jedno dobro poznato nam ime iz skradinskog zaleđa, točnije iz Rupa, a radi se o 23-godišnjem vrataru Anti Dujiću. Dujić je svoju vratarsku karijeru započeo u Crnici, braneći za juniore,  te je kao mladi 18-godišnjak upisao i jedan seniorski nastup u sezoni 2011/12. braneći u jednoj od najčudnijih utakmica u Dubrovniku protiv Squarea kad je Crnica gubila 8:2 samo 7 minuta do kraja i na kraju izjednačila na 8:8. Nakon Crnice Dujić je branio za svoje MNK "Rupe" u Županijskoj malonogometnoj lizi ŠKŽ gdje je godinama uvjerljivo najbolji vratar. U Crnicu dolazi kako bi napravio novi iskorak, dodatno napredovao i isprofilirao se u još kvalitetnijeg vratara. Anti prilagodba na novu sredinu zaista neće biti potrebna jer on jako dobro zna što ga čeka u klubu i igrači jako dobro znaju o kakvom se dobrom dečku radi.

Rubrika dolasci i odlasci je više manje zaključena . Moguće je da Crnica dovede još nekog od šibenskih mladih igrača do kraja prijelaznog roka.  U rubrici odlasci poznato je da Crnica neće u idućoj sezoni moći računati na Joška Žarkovića koji se teže ozlijedio, a oporavak je dugotrajan.  Pouzdan vratar Crnice Rafael Baričić više neće braniti boje šibenskog broda. Naime, rastanak je bio sporazuman i prijateljski zbog poslovnih okolnosti u životu Rafaela Baričića koje mu ne dozvoljavaju maksimalnu posvećenost klubu. Sigurno je da će u očima igrača i klupskog vodstva uvijek biti primjer oličenja pravog sportaša.

Od ostalih zanimljivosti valja istaknuti da će Crnica u sljedećoj sezoni nastupati u 1. Županijskoj malonogometnoj lizi sa svojom drugom momčadi. Klub je izabrao ovaj put zbog velikog broja mladih igrača kojima su prijeko potrebne utakmice i kvalitetno natjecanje. Radi se redom o igračima koji su napunili 16 godina te će biti pojačani s nekoliko perspektivnih malo starijih igrača. Dolaskom Crnice sigurno je da će i Županijska liga dobiti dodatnu draž, a za Crnicu je najbitnije da u budućnosti isplivaju pravi igrači ponikli u vlastitom inkubatoru.