PORAZ U REŽIJI KATASTROFALNIH SUDACA

21.2.2019. 12:08:53

U derbiju 16. kola Crnica je poražena od Uspinjače u scenariju u kojem su glavi glumci bili vrlo loši suci kvalitetom mnogo nižoj od kvalitete utakmice. Na zagrijavanju je potvrđeno da Šanija nije spreman, a brazilac Rafinha bio je na tribinama jer nema pravo nastupa. U ranoj fazi susreta Vukičević uklizava na jednu loptu da je vrati Škugoru, ovaj potonji je predaleko i lopta prolazi do Radaja, a suci sviraju indirekt iako nema namjere da igra vratar i Uspinjača pogađa za vodstvo. Prednost gostiju anulira Subotić iz slobodnjaka minutu nakon. U desetoj minuti Protega sjajno pogađa za 2:1 iako je bio pod prekršajem koji nije naknadno vraćen, a to bi gostima bio već peti. Zašto svirati kad je lakše suditi kad gosti imaju četiri prekršaja? U 13.minuti zaspala je obrana Crnice kada Gudasić na drugoj stativi pogađa za 2:2, a to je ujedno bio i konačni rezultat poluvremena. Na poluvremenu su najmlađi članovi Crnice odigrali revijalnu utakmicu te u nekoliko navrata zabili pogodak uz  pljesak šibenske publike. U 25.minuti cirkus u režiji suca iz Splita Ivana Mujana koji ne svira čist prekršaj na Vukičeviću , a gosti to koriste i postižu pogodak za vodstvo. Umjesto čistog prekršaja Vukičević zarađuje žuti karton. Zbog prigovora! Logično! U nastavku je Crnica dala zadnji atom snage, ali nikako lopta za završi u vratima gostiju unatoč brojnim prigodama. Pokušalo se zadnje tri minute s igračem vratarom u ulozi s Nikom Škugorom, ali brojne prigode Crnica nije pretvorila u izjednačenje. 15 sekundi do kraja vratar Vuković je potvrdio pobjedu Uspinjače.

Dobar futsal u ovom pravom prvenstvenom derbiju uništio je vrlo loši sudački par koji zaista nije dorastao ovoj dinamičnoj, ali korektnoj utakmici. U njihovu nekvalitetu mogli su se uvjeriti i gledatelji u direktnom TV prijenosu. 

Nezadovoljstvo svih ljubitelja kluba eskaliralo je nakon utakmice i dodatnog pregleda snimke u kojoj je sve jasno, ali povrata nema! 

Borba se nastavlja sljedeće kolo u Zagrebu protiv Alumnusa. Čestitke svima odreda u Crnici na današnjem pristupu i borbi. Bodova nema, ali obraz je čist.

Prva HMNL - 16.kolo
S.D. Baldekin, 22.2.2019. (20:00 h)
Gledatelja: 400
Suci: I.Mujan (Split), M. Šimac (Split), E. Vulić (Split), G. Duvnjak (Solin)
Delegat: Branko Kurtaj (Šibenik)

MNK CRNICA - MNK USPINJAČA GIMKA - 4:2 (2:2)

MNK CRNICA: Radaj, Mišković, Marčić, Vukičević, N. Škugor, Protega, Subotić, Mijat, Vuković,Šamija, Radić, Perić; trener: Mladen Perica

MNK USPINJAČA GIMKA: Marko Vuković, Nikola Gudasić, Mislav Banek, Matija Uremović, Silvio Toth, Renato Koturović, David Mataja, Franjo Matković, Tino Čirjak, Gordan Duvančić, Ivan Pavlić; trener: Korab Morina

Strijelci: 0:1 Banek 3', 1:1 Subotić 5', 2:1 Protega 10', 2:2 Gudasić 13', 2:3 Banek 27', 2:4 Vuković 40'

Tekst: H. Miočević
Foto: mnk-crnica.hr