PORAZ NA SAMOM STARTU OD KIJEVA

2.10.2016. 2:25:00

II. HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA - REGIJA JUG, 1. KOLO
DVORANA NA BALDEKINU, Subota, 1.10.2016. u 20:30 sati

MNK CRNICA - MNK KIJEVO KNIN - 3:4 (0:0)

Suci: I. Mujan i M. Šimac (Split)
Delegat utakmice: Željko Šimunac (Knin)

MNK CRNICA: Mišković, A. Dujić, Milovac, Ljubić, Radman(c), Henrique Costa, Mijat, Vuković, Šamija, Kosor, Peran
Trener: Boro Matan, Pomoćni trener: Andrija Bakula , Predstavnik kluba: Dragan Mišić

MNK KIJEVO KNIN: Sarić, Dodik, Djak Božić,Džalto, I. Jurjević, M.Jurjević, Šućur, Radić, Palavra, Serdarušić, Perić, Franjkić, Ćulum, Knežević
Trener: Danijel Rimac, Predstavnik kluba: Rajko Matić

Strijelci: 0:1 Anto Perić 22.min., 1:1 Henrique Costa 25.min., 2:1 Henrique Costa 30.min., 2:2 Zvonimir Šućur 34.min., 2:3 Josip Radić 34.min., 2:4 Anto Palavra 36.min., 3:4 Marko Peran 40.min.

Žuti kartoni:
Crnica: Henrique Costa u 9. minuti (nesmotren start) i Marinko Šamija u 11. minuti (nesmotren start).
Kijevo: I.Jurjević u 10. minuti (povlačenje za dres), Petar Knežević u 14.minuti (nesmotren start), Anto Palavra u 27.minuti (nesmotren start)

Crveni karton: 
Robert Ljubić u 37. minuti (druga javna opomena zbog odgurivanja protivničkog igrača bez lopte s obje ruke, prvu javnu opomenu dobio je u 29.minuti zbog preoštrog starta.)

Kao uvertiru u novo drugoligaško natjecanje Baldekin je mogao vidjeti jednu pravu prvenstvenu, nadasve uzbudljivu utakmicu u kojoj nije manjkalo pravih poteza i rezultatske neizvjesnosti. Na kraju utakmice Kijevo je imalo više razloga za slavlje i to sasvim zasluženo i s ovom pobjedom poručili su svim klubovima pa tako i Crnici da u sportu nema favorita i da s pravim pristupom, srčanošću i borbom mogu se napraviti čudesne stvari. U uvertiri ove utakmice  Crnica je bila vrlo oprezna i nije bila baš najsretnija što u prvom kolu na Baldekin dolazi baš Kijevo koje se uz to dodatno pojačalo pred početak sezone sa braćom Jurjević. Šibenski klub nije mogao računati na Vukičevića, Jurkovića i Žumberca zbog ozljeda i kartona koje su zaradili zadnje kolo prošlog prvenstva, a njihovo prisutstvo u ovoj utakmici bilo bi itekako poželjno jer Crnica je u rotaciji bila tanka. U prvom poluvremenu bilo je jako uzbudljivo i obje momčadi imale su svoje šanse, ali opći dojam je da je Kijevo bilo konkretnije i opasnije od Crnice. U drugom poluvremenu Kijevo je odmah na početku povelo preko Perića, da bi u 25. minuti šibenski Brazilac Henrique Costa pokazao zašto je doveden i fantastičnim zgoditkom natjerao publiku na dugotrajni pljesak. Bili su to trenuci sjajnog Henriquea Coste koji je u 30. minuti još jednim lijepim zgoditkom doveo Crnicu u vodstvo na radost šibenske publike. Šest minuta prije kraja utakmice Crnica je primila jako jeftin pogodak za 2:2 preko Šućura i tada je uslijedio pravi "black out" šibeske momčadi koji je Kijevo znalački iskoristilo te preko Radića i Palavre povelo 2:4. Pred sam kraj Peran je smanjio na 3:4 , ali za veću neizvjesnost nije više bilo vremena.
U večerašnjoj utakmici Crnica je zaista imala hendikep izostanka navedenih igrača, ali to apsolutno nije nikakav alibi za poraz koji se dogodio. Crnica je imala dovoljno dobar kadar da na svom parketu starta s pobjedom, ali premalo raspoloženih pojedinaca u momčadi nije bilo dostatno za trijumf. U večerašnjoj utakmici sigurno palac gore za dobru igru mogu dobiti Henrique Costa i Marnko Šamija dok se ostali moraju probuditi, a za buđenje nema puno vremena jer već u sljedećem kolu Crnica mora biti prava protiv Ustanika u Splitu. Pobjeda u toj utakmici nameće se kao imperativ i jednostavno svi moraju dati više od sebe da bi se ona ostvarila. 
Za Crnicu je ovaj poraz bolno prizemljenje i prava šok terapija s obzirom da treba biti iskren i reći da su svi u klubu očekivali pobjedu. Crnica utjehu može naći u tome da je bolje da se ovo dogodilo na samom početku prvenstva nego kasnije. Bolje je samo u slučaju ako iz ovog poraza izvuku pouke i krene s pobjedama. Međusobni rezultati klubova u prvom kolu pomalo su neočekivani i pravi dokaz da u ovogodišnjem drugoligaškom nadmetanju ima  mnogo kvalitete i da će sve momčadi gubiti mnogo bodova. Crnici preostaje da skupi glave i već idući viked u Splitu pokaže javnosti da je ovaj poraz bio nesretan.