PORAZ 32 SEKUNDE DO KRAJA

2.3.2019. 19:49:44

U vrlo važnoj utakmici Crnica je poražena u Sesvetama protiv Alumnusa i to na dramatičan način. Crnica je u dvoboj ušla oslabljena neigranjem kartoniranog Vukovića i ozljeđenog Šamije, a debitirao je brazilsko pojačanje Rafael Teixeira Lopes. Crnica je preuzela kontrolu utakmice od prve minute, a u prvoj četvrtini utakmice bilježimo sjajne prigode Subotića i Radića koje pukom nesrećom nisu završile u vratima domaćina. U 13.minuti Rafinha prolazi desnom stranom i sve sjajno priprema sa Subotića koji na prazan gol pogađa za 0:1. U svojoj požrtvovnosti Rafinha je obnovio ozljedu zarađenu nekoliko minuta ranije i za njega je susret u 13.minuti završio. Do kraj poluvremena vrijedno spomena je odlična prigoda Crnice koju Vukičević na asistenciju Radića nije uspio zabiti te pokušaj Alumnusa da iznenadi Radaja na drugoj stativi. Početkom drugog dijela Alumnus je nešto pokušavao, ali i najmanju opasnost čistila je obrana Crnice na čelu  sa sigurnim Filipom Radajem. Prednost Crnici od dva gola razlike donio je opet Subotić u 29.minuti. Možda i najveću priliku na utakmici imao je Herceg u 32.minuti , ali Radaj i Herceg spašavaju. Ipak, minutu nakon pritisak domaćina je urodio plodom kada Pezelj smanjuje na 2:1. Minutu nakon izjednačenje u režiji Ante Matana koji poentira na izvrsnu povratnu loptu. Nakon toga domaćin pogađa i okvir gola, ali i Perić dva puta ide sam na Modrušana, ali nije precizan. Tri minute do kraja Radić pogađa okvir vratiju u situaciji kad su svi loptu vidjeli iza leđa Modrušana. Mogao je Herceg dvije minute do kraja totalno preokrenuti rezultat, ali Radaj je bio uspješniji. 32 sekunde proje kraja Markić zabija za 3:2 u igri s igračem-vratarom. Crnica je pokušala na isti način uzvratiti, ali nije bilo sreće ni vremena.

Bila je ovu utaknica u kojoj je Crnici propalo 30 minuta, a Alumnusu je jedino parirao zadnjih 10, uspio zabiti 3 pogotka i sretno i spretno uzeti pobjedu. Jednostavno ozljede, izostanci i sreća su okrenuli leđa Crnici. Igračima se zaista nema što prigovoriti, dali su svoj maksimum koji ovog puta nije bio dovoljan.

Sljedeći petak 8.3. u 19:00 sati Crnica na Baldekinu  dočekuje FC Split.


Prva HMNL - 17.kolo
S.D. Jelkovec, 3.3.2019. (19:30 h)
Gledatelja: 150
Suci: Sendi Soldatić (Potpićan), Josip Dujmić (Rijeka), Mario Blažin (Zagreb), V. Jakovac (Zagreb)
Delegat: S.Perić (Zagreb)
Kontrolor: I.Novak (Varaždin)

MNK ALUMNUS - MNK CRNICA - 3:2 (0:1)

MNK ALUMNUS: Modrušan, Matan, Markić, Pezelj, Šestić, Soldo, Ilić, Žuvela, Matan, Herceg, Ledinšćak (kap.)

MNK CRNICA: Radaj, Ban, Marčić, Vukičević (kap.), N. Škugor, Protega, Subotić, Mijat, Teixeira Lopes, Radić, Perić; trener: Mladen Perica

Strijelci: 0:1 Subotić 13', 0:2 Subotić 29', 1:2 Pezelj 33', 2:2 A.Matan 34', 3:2 Markić 40'

Tekst: H. Miočević
Foto: mnk-crnica.hr