Pobjeda za kraj polusezone uz dozu sreće

16.12.2017. 17:13:19

U zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva Crnica je gostovala u Labinu kod u uvjerljivo posljednje momčadi prve lige. Šibenčani su u startu bili hendikepirani izostankom Stjepana Perišića zbog tri javne opomene. Odmah na početku dvoboja vidjeli smo nekoliko prilika s obje strane i dobrih intervencija oba vratara. U 7.minuti Ivan Škugor doveo je Crnicu u vodstvo sjajnim pogotkom, a dvije minute nakon toga Edis Kurtić još ljepšim pogotkom poravnava na 1:1. U sljedećih nekoliko minuta Crnica je preko Pavića, Vukovića i Mijata mogla vrlo lagano u vodstvo, ali nije bilo sreće ni preciznosti. Ipak u 16.minuti Crnica dolazi do vodstva, sve su pripremili Vuković i Perić, a Šamija poentira za 1:2. Nakon primljenog pogotka domaćin je počeo igrati s igračem vratarom, u nekoliko navrata bio i opasan, ali Mišković je bio siguran i s rezultatom 1:2 otišlo se na odmor. U prvoj minuti drugog poluvremena pravo je čudo što je sve Crnica promašila, a posebno Pavić koji je bio sam kao duh. U 24.minuti na asistenciju Šamije Ivan Škugor sjajno ulazi u prostor i povisuje na 1:3. Domaćin kreće opet u igru s igračem vratarom, a Vuković u 25.minuti krade jednu loptu Drniću i ulazi s loptom u gol za 1:4. Crnica se opušta iz sebi poznatih razloga, a domaćin preko Trumića  i Mehića u istoj minuti smanjuje na 3:4. U 30.minuti opet  show u obrani Cnice. Matulja i Trumić promašili su prilike koje se nemogu promašiti i tako sretno ostavili Crnicu u vodstvu. U 34.minuti Mišković je čuda radio na vratima Crnice i još jednom spasio svoju momčad. Kazna za domaćina i sve njihove promašaje stigla je u 35.minuti kada Šamija zabija za 3:5. U 37.minuti Mehić smanjuje na 4:5 i tjera strah u kosti igrača Crnice. Do kraja itakmice Crnica je mogla i povisiti rezultat, ali ruku na srce mogao je i domaćin izjednačiti.
Bilo kako bilo pobjeda je najbitnija u ovom susretu, iako brine ne baš bajni pristup i kronična neefikasnost.
Crnicu u utorak u 19:00 u Splitu na Gripama protiv Torcide očekuje finale kupa Dalmacije, a pobjeda u tom susretu je imperativ te da s trofejom završimo sjajnu godinu.

Mnk Albona Potpićan 98 - Mnk Crnica - 4:5 (1:2)

SC Franko Mileta Labin
Subota, 16.12. - 17:00 h

Suci: Mario Blažin (ZG), Boris Stanić (ZG), Tomica Solenički (Jastrebarsko), Toni Cvijović (Pula)

Strijelci: 0:1 Škugor 7', 1:1 Kurtić 8', 1:2 Šamija 16', 1:3 Škugor 24', 1:4 Vuković 25', 2:4 Trumić 27', 3:4 Mehić 28', 3:5 Šamija 35', 4:5 Mehić 37'

Žuti kartoni:
Mnk Albona Potpićan 98: Mehić 14', Zahtila 16', Matulja 34'
Mnk Crnica: Perić 32'

Igrač utakmice: Robert Mišković (Crnica)

Mnk Albona Potpićan 98: Zahtila, K.Drndić, Mehić, P.Drndić, Bojkić, Kurtić, Jašarević, Trumić, Matulja, Zakomac, Xoxha; 
Mnk Crnica: Mišković, Žumberac, Pavić, Vuković, Radaj, Škugor, Mijat, Ljubić, Šamija, Perić; trener: Robertino Jelovčić