Oproštajni intervju - Juha Matti Savolainen

21.7.2020. 23:42:53

Nakon odlaska iz kluba za klupsku web stranicu obratio nam se Juha Matti Savolainen, fantastični Finac koji je u prošloj sezoni briljirao na vratima Crnice. Njegova sljedeća destinacija je talijanska Mantova. Savolainen se žarko želio okušati u talijanskoj ili španjolskoj lizi i to mu je uspjelo, ali vrijeme provedeno u Crnici kako za njega tako i za klub bilo je vrlo nezaboravno.

Juppis nakon odlaska kakvi su ti dojmovi nakon što si ostvario svoj san da zaigraš u Italiji?

Talijanska liga jedna je od najboljih u Europi. Nadam se da će se Mantova vjerojatno boritu za mjesto u doigravanju i bit će nam vrlo teško jer je liga toliko jaka, ali uvjeren sam da ćemo dobro proći. Vječiti sam optimista.

Kako je došlo do suradnje s Mantovom?

Jedan talijanski agent kontaktirao me i nakon toga smo se vrlo brzo međusobno dogovorili. Bilo mi je teško otići iz Crnice, ali prevagnuo je izazov. Uvijek sam želio igrati jednu od najjačih liga na svijetu.

Kako ocijenjuješ vrijeme provedeno u Šibeniku?

Bilo je to nevjerojatno dobar period mog života. Uživao sam u Šibeniku i Vodicama gdje sam živio. Klub je bio zaista sjajan i svi su se prema meni dobro odnosili. Naravno da nas je razočaralo što je sezona završila u četvrtfinalu, ali jako mi se svidjelo vrijeme u Šibeniku. Svakom igraču bi preporučio dolazak u Crnicu jer to je sredina u kojoj igrač ima sve što mu je potrebno za uspjeh.

Kad toliko hvališ klub što ti se najviše dopalo kod Crnice?

Sve je funkcioniralo kako je i obećano. Ljudi oko kluba razumiju futsal i prema igračima se odnose fantastično. Od igrača do trenera i cijelog osoblja sve je bilo impresivno, a cijele sezone vladala je vrhunska atmosfera i odnosi u svlačionici.

Želiš li nešto poručiti bivšim suigračima ?

Bilo mi je veliko zadovoljstvo igrati s tako dobrim igračima i još boljim ljudima. Definitivno navijam za Crnicu sljedeće sezone i nadam se svemu najboljem. Crnica to može i zaslužuje. Vidimo se! 


Bio je to Juha Matti Savolainen! Hvala ti na svemu i sretno !!!

Foto: MNK NVA, MNK Olmissum, MNK Crnica