NOVA SEZONE ŽUPANIJSKE LIGE PRED VRATIMA

19.10.2017. 15:28:53

Očekuje nas još jedno, dvadeset i peto izdanje Županijske malonogometne lige koja se kao i protekle sezone igra i dvorani na Baldekinu. Županijska liga svim ljubiteljima futsala u Šibeniku predstavlja jednu veliku ljubav, tradiciju i "mali balun" za srce i dušu. Godinama se u ligi pojave momčadi s ponekom ambicijom da odu u viši rang, ali tradicionalno to je liga u kojoj sudjeluju stare šibenske momčadi i momčadi iz okolice grada Šibenika koji ovom natjecanju daju dodatnu kvalitetu i šarm. U ovoj sezoni za razliku od prošle više nema MNK Pokrovnik i MNK Meterize. Meterize su momčad koja je nakon deset godina napustila ovu ligu i nakon gašenja Hrvatskog dragovoljca kvart Meterize više nema svoj izvorni klub. U ligu su ušle momčadi Caffe bar Kula, MNK Jezera II i MNK Šibenik 1983. CB Kula godinama ima svoju momčad koja je nastupala u Mininogometnoj ligi u Mandalini i na Kapeli, ali vodstvo kluba se odlučilo za ulazak u Županijsku ligu što je bilo i očekivano. MNK Jezera su po uzoru na Crnicu pokrenula svoju drugu momčad koju će sačinjavati mladi igrači koji nisu još dorasli II.HMNL-jug i ovo će im biti sjajno iskustvo. MNK Šibenik 1983 je novoosnovani klub podržan od strane UN Šibenski funcuti i u svom kadru ima dobre i provjerene igrače te bi trebao predstavljati jednog od favorita prvenstva. 
Naša momčad, MNK Crnica II nastavlja onako kako je stala prošle sezone, a to je da razvija svoje mlade igrače i da ih lagano uvodi u ono što ih čeka u prvoj ligi. Momčad je više-manje ista kao prošle sezone, ali godinu iskusnija i kvalitetnija. Trener Ivan Zorica sigurno je iz prošlogodišnjeg prvenstva mnogo naučio u slaganju i planiranju utakmica te smo sigurni da će mu u ovoj sezoni biti mnogo lakše i da će momčad na još kvalitetniji način implementirati njegove ideje.
Medijsko praćenje ove lige do sad je bilo na vrlo visokoj razini. Pošto smo dobili informacije da u ovoj sezoni sjajni web portal zupanijska.com neće više djelovati kao protekle godine MNK Crnica će sa svojim timom ljudi aktivno pratiti Županijsku ligu, najavljivati i izvještavati o događajima na kultnom Baldekinu!