NEOČEKIVANO ISPADANJE IZ KUPA

24.11.2016. 9:39:48

HRVATSKI MALONOGOMETNI KUP -  Regija jug
                            1. KOLO
 S.D. GRIPE, SRIJEDA 23.11.2016. u 20:45 h

MNK U.N. HAJDUKA S.D.R. - MNK CRNICA - 4:2 (2:2)

Suci: Marijo Rajčić (K. Stari) i Mislav Šimac (Split)
Delegat: Igor Vojković (Split)

Strijelci: 1:0 Vidošević 10.min., 1:1 Šamija 11.min., 1:2 Bura 13.min., 2:2 Pavić 17.min., 3:2 Marko Mužinić-Lisica 39.min., 4:2 Baljkas 40.min.

MNK U.N. HAJDUKA S.D.R.: N. Kirevski, Cikojević, Mijočević (c), Miketek, Pavić, Mužinić-Lisica, Šećer, Čulić, Vidošević, Doljanin, Grgić, Baljaks, Matulić,Balov; Trener: Denis Lukin

MNK CRNICA: Mišković, Bura, Costa da Silva, Mijat, Vuković, Šamija, Kosor, Jurković, Peran, Radaj; Trener: Boro Matan.

Kao najbitnije u izvještaju ove utakmice moramo napomenuti da je Crnica došla s namjerom da pobjedi ovu utakmicu i nikakve kalkulacije nisu bile planirane jer je cilj bio otići do kraja i obraniti titulu prvaka kupa Dalmacije. Domaćin, skromni županijski ligaš zasluženo je pobijedio u ovom dvoboju i  nadvio još jedan, tko zna koji po redu oblak sumnje na mogućnosti i kvalitetu igrača koji nose dres Crnice. Ako nakon poraza od Ustanika i Mejaša u Crnici nisu shvatili neke stvari i vjerovali da su porazi plod nesretnih okolnosti i sportske nesreće , onda je ovaj poraz dokazao da pojedinci definitivno nemaju kvalitetu da igraju u ovom klubu, neki igrači su precijenjeni, dok se neki bave futsalom samo iz razloga da bi mogli biti forografirani od strane lokalnih fotografa na utakmicama diljem Dalmacije i da te iste slike mogu stavljati na Facebook. Umjesto da broje treninge, analiziraju pobjede i poraze, zbrajaju osvojene bodove pojednici su u fazi da samo broje koliko su od kluba dobili kuna ili možda koliko lajkova imaju na FB. Svi oni skupa nisu svjesni da igraju možda zadnje utakmice u ovom klubu.
Da stvar nije najcrnija u ovoj sezoni moramo pohvaliti i one koji žive za ovaj klub, ne sreću ima ih i oni su prepoznati i sigurno će biti nagrađeni za svoj trud. Jedan od njih je Ante Mijat, dijete ovog kluba. Momak može odigrati lošiju utakmicu, može se dogoditi da ga ne ide pa i da bude kriv za primljeni pogodak, ali teško se može dogoditi da se ne bori i da ne gine. Ima i još nekoliko primjera, ali njega izdvajamo jer je to zaslužio.
Svi veliki igrači koji žele demantirati autora ovog teksta i dokazati da su oni igrači vrijedni najvećih dometa, vrijedni statusa i uvjeta koji u klubu posjeduju imaju lijepu prigodu u subotu navečer u 20:00 na Gripama. Protivnik je ni manje ni više nego dobra momčad Hajduka. Dali igrači koji su bili miševi u većini dvoboja prvih 8 kola mogu biti frajeri u subotu na Gripama ostaje nam za vidjeti. Možda je to nekima zadnji vlak ...