NAJVEĆI MOGUĆI IZAZOV - LOV NA PRVU LIGU

12.5.2015. 16:19:53


Nedjelja 17.5.2015. u 20:00 sati
Sportska dvorana Baldekin, Šibenik
Kvalifikacije za ulazak u I.HMNL - 1. kolo

MNK CRNICA Šibenik - MNK FUTSAL DINAMO Zagreb


Nakon najvećeg uspjeha 25 godina klupske povijesti i suverenog osvajanja 2.HMNL -jug šibenski malonogometaši nisu ni imali vremena za slavlje i opuštanje, nego su misli usmjerili na kvalifikacije za ulazak u I.HMNL gdje klub čeka zahtjevan zadatak, a to je pokušati prvu ligu vratiti u Krešimirov grad. Otkad su izvučeni parovi za kvalifikacije grad "bruji" o  utakmicama koje će sigurno obilježiti karijere šibenskih malonogometaša koji imaju fantastičnu prigodu koju čekaju godinama. Momčad je sposobna i spremna, kvalitet zaista nije upitan, a motivacija igrača zasigurno će biti najmanji problem. Potrebno je ohladiti glave i ne dopustiti da važnost utakmica sputa momčad u konačnom cilju i putu ka pobjedama. U nedjelju navečer na Baldekinu očekuje se spektakl kakav šibenski mali nogomet nije upamtio od vremena velike Croatie iz Perkovića koja je žarila i palila davnih vremena. Volja ždrijeba htjela je da možda i najatraktivniji protivnik u prvom kolu dođe u goste. Futsal Dinamo je klub koji nema svoju povijest kao što ju zasigurno ima Crnica jer se radi o relativno mladom klubu, ali ima podršku zagrebačkog navijačkog puka koja je do sada u ovom sportu bila nezamisliva. Da nema toga vjerojatno bi to bio jedan običan zagrebački klub koji ima svoje simpatizere. Upravo ta navijačka masa, pune dvorane u domaćim utakmicama izdvojili su Futsal Dinamo iz prosjeka hrvatskih klubova i učinili ga posebnim. Tu činjenicu zasigurno treba respektirati i pohvaliti jer sport postoji zbog navijača, a ne da bi se igrao pred praznim tribinama. Uz navijače koji ih prate Dinamo ima i respektabilnu momčad koja je ove sezone osvojila 2.HMNL - sjever sa jednim porazom. Ruku na srce, moramo biti objektivni i priznati da snaga drugoligaške lige na sjeveru  sigurno nije mjerilo da bi sudili o kakvoj se momčadi radi, ali treba poštivati sve protivnike u kvalifikacijama pa tako momčad Dinama. Zagrepčani u svojoj momčadi imaju niz igrača koji su poznata hrvatska imena. Posebno treba izdvojiti starog dobrog Matiju Đulvata, bivšeg reprezentativca Hrvatske i Matiju Capara, priznatog  igrača koji je na polusezoni došao u Dinamo. Od ostalih igrača treba izdvojiti vratara Škorića, Perkovića te starog lisca Antonija Franju, igrača koji je nekad davno nosio dres HNK Šibenika. Na Baldekinu se u nedjelju navečer očekuje nastup i najveće zvijezde Dinama Tomislava Šokote, bivšeg napadača Porta i Benfice. 
Trener Silov izuzetno je motiviran da se šibenskoj publici predstavi u što sjajnijem izdanju. Uopće ne sumnjamo da će momčad znati pripremiti na najbolji mogući način i da će igrači dati sve od sebe da gradu i klubu podare toliko željenu pobjedu. Na raspolaganju će imati kompletnu momčad i sve ono najbolje s čim raspolaže. 
Prenosimo Vam izjavu gosp. Silova za klupsku stranicu: "Došao je trenutak koji sanjam cijeli život. Ovo je kruna postepenog rada kluba i najveći trenutak za koji živim. Moji igrači će poginuti za klub i za mene i znam da ćemo na kraju slaviti. Vjerujem u svoju momčad i znam da smo najbolje utakmice odigrali onda kad je bilo najpotrebnije. Respektiram sve protivnike u kvalifikacijama, a Dinamo maksimalno uvažavam. Garantiram dragim gostima da će u Šibeniku imati najbolji mogući prijem i gostoprimstvo i isto očekujemo u Zagrebu za desetak dana".

Nakon utakmice protiv Dinama Crnica na Baldekinu u 2.kolu u utorak 19.5. u 20:00 sati dočekuje MNK Potpićan 98 ADT. Radi se o sjajnoj momčadi koju predvode braća Drndić, Lalić, dva reprezentativca BiH te jedan mladi reprezentativac Slovenije. Potpićan je inače prvak Hrvatske iz 2009. godine, a prije tri sezone ispao je u drugu ligu. Svjesni smo da je to dobra momčad čije ambicije za ulazak u prvu ligu nisu nerealne. Stoga, iako će biti teško i do kraja kvalifikacija borbeno Crnica mora znati da ako želi ići naprijed svi igrači moraju dati svoj maksimum, a uz to moraju imati i puno sportske sreće.

Nakon Dinama i Potpićana Crnica u trećem kolu gostuje kod Aurelije u Vinkovcima. Utakmica je na rasporedu za vikend 23.5.-24.5. Aurelija je mlada i dobra momčad koju vodi Ivan Pinter. Klub također nema dugu povijest, radi se o novijem klubu, osnovanom 2012. godine koji je snažno krenuo i ove godine zasluženo osvojio 2.HMNL - istok. Aurelija u svom radu naglasak stavlja na mlađe dobne kategorije i imaju organiziranu školu malog nogometa koju pohađa veliki broj vinkovačke djece. U tom segmentu Vinkovčane možemo usporediti s Crnicom jer jaka omladinska škola je temelj kluba u budućnosti te bez rada s mladima postojanje i održavanje kluba nema nikakvog smisla osim pukog zadovoljenja seniorskih potreba.