MNK CRNICA DRUGA NAJBOLJA MOMČAD ŠKŽ

18.5.2018. 17:05:23

Danas u 12:00 sati u Hrvatskom Narodnom kazalištu u Šibeniku održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša Šibensko-kninske županije u 2017. godini. Momčadi MNK Crnica nakon fantastičnih ostvarenja u prošloj godini i ulaska u Prvu Hrvatsku malonogometnu ligu pripala je prestižna nagrada za drugu najbolju momčad u Županiji. Sjajan je to uspjeh za klub i prava uvertira i najava večerašnjeg prvog polufinalnog dvoboja protiv Split Tommy-a na Gripama.
U kategoriji "Perspektivni sportaši Šibensko-kninske županije" Crnica ima svoja tri vrijedna eksponata, a radi se o mladićima 2008. i mlađi i to: Roko Budimir, Jure Bačić i Mihael Antić.

Tekst: H. Miočević
Foto: sibenik.in i mnk-crnica.hr


O svemu što se danas događalo na svečanosti proglašenja sportaša pročitajte u članku kojeg prenosimo sa portala sibenik.in:

Tekst: sibenik.in
Foto: sibenik.in i mnk-crnica.hr

- Naša je županija dala mnoga poznata hrvatska i svjetska sportska imena, koji kroz sportske uspjehe najbolje promoviraju svoju lokalnu sredinu, grad i županiju. Ovom prigodom zahvaljujem svima vama koji brinu za sportske aktivnosti i bilo koji oblik sportskog života, profesionalni ili rekreativni, u našoj županiji. Nadam se da ćete nastaviti svojim entuzijazmom i ljubavlju prema sportu razvijati raznovrsne sportske discipline, kako bi se u njima pronašli naši mladi sportski talenti – pojedinci i timovi. Županija kao jedinica regionalne samouprave zajedno s gradovima i općinama posebno je zainteresirana za razvoj sporta na svome području, te osigurava i nastavit će osiguravati sredstva za stvaranje boljih uvjeta rada i djelovanja sportaša, posebno djece i mladih -  kazao je zamjenik župana Nikola Blažević čestitavši laureatima.

Iza zlatnih veslača plasirali su se Josip Teskera iz Taekwondo kluba DIV Knin te veslač Frane Gabre iz tišnjanskog Dupina.

Najboljom sportašicom u prošloj godini proglašena je kickboxerica šibenskog Dalmatina Karmela Makelja, koja se plasirala ispred atletičarke Katarine Komarice iz AK Sveti Ante iz Knina, te Brune Cvitanović iz Karate kluba Šibenik.

U kategoriji najboljih momčadi prvo mjesto odnio je Plivački klub Šibenik, drugo Malonogometni klub Crnica, a treće Rukometni klub Vodice.

Od ženskih ekipa najboljima su proglašene košarkašice Vodica, dok su drugo i treće mjesto zauzele Plivački klub Šibenik i Ženski vaterpolski klub Viktoria.

Najbolji trener je Milan Radečić iz Veslačkog kluba Krka, a odmah iza njega plasirali su se Dragan Pinjuh iz Taekwondo kluba DIV Knin te Bore Vuković iz ŽKK Vodice.

Posebna priznanja dobili su Željko Babić, Zdenko Barišić i Mladen Bukarica kao zaslužni sportski djelatnici, Vinko Oroz, Marko Skelin i Stipan Pešić dobili su nagrade za sportaše s invaliditetom, dok su OKK Dražen Petrović i TKD klub DIV Knin, koji slave 20 godina djelovanja, dobili posebne nagrade za promociju sporta.

Dodijeljene su i tri posthumne nagrade, Danku Radiću, Mili Jurkoviću i Tončiju Eraku, kao i priznanja perspektivnim mladim sportašima.

Perspektivnim mladim sportašima proglašeni su Matija Bumbak, Karmen Ćaleta-Car, Andrea Marić iz ŽVK Viktoria, Antun Zajc, Petar Stojnić, Marko Dabro iz JK Val, Tomislav Ivišić, Zvonimir Ivišić iz OKK Dražen Petrović, Stella Pinjuh, Mateo Prtljačić, Antonio Davidović iz Taekwondo kluba Div Knin,    Mare Mileta, Kiara Šarić, Jakov Zoričić iz Karate kluba Šibenik 1066,  David Zoričić, Ana Pentek, Mirta Lemac iz Karate klub Šibenik, Petra Lana Skelin, Karmela Bosotin iz  ŽKK Vodice,   Ela Adžaga, Toni Gulam   iz Karate kluba Okit, Jelena Župan, Vicenco Lambaša iz Jedriličarskog kluba Tijat, Manuela Lasan Zorobabel, Ema Ninić,  Ema Kokot iz OK Vodice, Karlo Labudović, Zoran Skroza,  Roko Babić iz RK Vodice, Sara Petović, Gabriela Juko iz OK Mladost 2000, Grgur Zlatoper, Šimun Vranjić, Matej Spahija, Josip Zmijanović iz RK Šibenik, Roko Zorić,  Josipa Zorić,  Antea Mileta iz GK Dišpet, Daniela Jelić,  Lana Anić- Kaliger, Tonka Pokrovac iz AK Sveti Ante, Franko Škugor iz Karting Kluba Dubrava,   Karlo Ražov,  Lovre Goleš, Ante Ljubičić iz VK Solaris, Roko Budimir, Jure Bačić, Mihael Anić iz MNK Crnica, Anamarija Jukica, Marko Strunje, Ivan Baričević iz Karate Kluba Drniš, Sara Malenica, Nika Bujas, Dora Jurčević iz GK Dalmacija Šibenik, Lucija Piližota, Tonina Ilić, Petra Dragović iz ŽKK  Šibenik, Milan Vukmirović, Laura Klepica, Adam Ilić iz  KK Tigar,  Buga Slavica, Antonija Petković, Anđela Rajčić, Josipa Sučić iz MNK Mirlović Zagora, Franjo Lapić, Josip Vlaić, Nika Pleadin iz Košarkaškog kluba DOŠK, Gina Pirjak, Bruna Turčinov, Sara Obratov iz KK Otok Murter, Karmen Jurišić, Leona Dobra, Ana Čilaš, Iva Vunić, Ana- Maria Samohod iz KA Anđa Jelavić, Duje Stančić, Gal Grgas- Tucilo, Lovre Vučak iz KK Osvit 1971,   Lara Živković, Ana Marić, Marta Miljanić, Marita Iva Bračić iz PK More,  Marko Bulat, Antonio Đaković iz HNK Šibenik i  Ela Jelić i  Matea Jelić iz TKD Olimpic.