Mladen Perica | Vjerujem u svoju momčad i konačni uspjeh

15.2.2023. 9:27:56

U kultnoj zagrebačkoj "dvojci" Doma sporova od 17.2.-20.2.2023. godine odigrava se "final eight" kupa Hrvatske.  Domaćinstvo kupa kao što je poznato dobio je Futsal Dinamo, osim Futsal Dinama na završnici kupa sudjelovat će aktualni osvajač Novo vrijeme, zatim Futsal Pula, Crnica i Torcida te drugoligaši Šibenik 1983, Bjelovar i Murter.

MNK Crnica prvu utakmicu igra protiv Futsal Pule, a dvoboj su najavili trener Mladen Perica i kapetan Dragan Vuković.


Dragan Vuković (kapetan):
Očekujemo jednu sasvim drugačiju utakmicu nego ovu prošlu prvenstvenu protiv Pule. U redove Pule vraćaju  se Grbić i Mataja te će im sigurno biti od velikog značaja. Zaista je teško prognozirati ishod, ovo je najneizvjesniji susret četvrtfinala i mislim da ce nijanse odlučivati, ali mi idemo samo s jednim ciljem da prođemo dalje u polufinale. Dokazali smo na prošloj utakmici da se možemo nositi sa svima, a naš cilj je jasan, želimo osvojiti kup i ulazimo maksimalno motivirano i spremno u završnicu turnira.

Mladen Perica (trener):
Iz dugogodišnjeg iskustva u futsalu znam koliko kup zna biti zanimljiv, nepredviđen i kako nekad bude velikih iznenađenja. U ovom slučaju od osam momčadi koje su se našle u završnici pet je prvoligaških i tri iz druge lige. Rekao bih da se svih pet prvoligaša ima pravo nadati tituli pobjednika jer ovdje će odlučivati detalji i trenutak malo boljeg raspoloženja pojedinaca. Naravno nitko drugoligašima nema pravo uzeti pravo da se nadaju jer posebno u Šibeniku ima dobrih pojedinaca, ali mislim da su prvoligaši ipak u značajnoj prednosti. Također bitnu ulogu će igrati i trenutna forma pojedinog kluba, a tu posebno ističem Futsal Dinamo koji igra sjajno u zadnjih nekoliko utakmica. Naša momčad je pokazala u zadnjoj utakmici protiv Pule da se diže, pokazali smo karakter pobjednika, a što je meni vrlo bitno borili smo se kao lavovi. Posebno ovo zadnje, borba, zalaganje i htijenje vrlo je važno u mojom shvaćanjima futsala jer bez toga nema rezultata i dobrih predstava. Oduševljava me elan i želja u mojoj ekipi, osjećam dobru vibru i siguran sam da će svi moji igrači dati zadnji atom snage i znanja na ovoj završnici. 
Završnica kupa se igra u metropoli, u kultnoj dvojci pa bih pozvao bi sve ljubitelje futsala i sporta općenito na tribine jer sam siguran da će uživati u jednom pravom spektaklu. Dekor nam je svima jako bitan i zato ovo je poziv svima da podrže futsal generalno i siguran sam da će otići kući puni dojmova. 

Utakmice četvrtfinala igraju se u petak i to redom prema rasporedu:

13:00     MURTER - TORCIDA

15:15     STANOINVEST FUTSAL PULA - MNK CRNICA

17:45     MNK BJELOVAR - MNK NOVO VRIJEME

20:15     MNK FUTSAL DINAMO - MNK ŠIBENIK 1983

Utakmice 1/2 finala se odigravaju 19.02.2023., s početkom u 17:00 i 20:00 sati.

Utakmica finala se odigrava 20.02.2023., s početkom u 18:30 sati.