MINIMALAN PORAZ U VRGORCU

17.11.2017. 17:49:12

U dalmatinskom derbiju koji se igrao u okviru sedmog kola Prve Hrvatske malonogometne lige vidjeli smo sjajan futsal pun pravog tempa, dobrih poteza i taktičkog nadmudrivanja. U uvodu u utakmicu Crnica se morala pomiriti s činjenicom da Dragan Vuković neće moći nastupiti zbog ozljede zadobivene protiv Osijeka prošlo kolo. Iako se činilo nemogućim prije nekoliko dana Nikola Pavić ipak je stisnuo zube da nastupi i pomogne svojoj momčadi. Crnica je vrlo loše ušla u susret u Vrgorac je u prve tri minute vodio 2:0 preko Kraljevića i Pervana. Mogao je Vrgorac zabiti i treći u tim trenucima, ali sreća je spasila Crnicu. Nakon prvih pet minuta Crnica je uspostavila ravnotežu, a do kraja poluvremena kontinuirano napadala i promašivala nevjerojatne prilike. Posebno treba izdvojiti priliku Šamije kada u čistoj prilici nije vidio samog Mijata na stativi te prilike Šamije i Škugora koji su tresli vratnicu. Još nekoliko super progoda imali su Pavić, Radić, a možda i najbolju Perišić, ali fantastični Herceg na vratima Vrgorca bio je nesavladiv. U zadnjoj sekundi prvog dijela Martinac je mogao povisiti rezultat, ali promašio je nemoguće i na odmor se otišlo s prednošću Vrgorca 2:0. U drugom poluvremenu odmah na početku Martinac je opet imao sjajnu priliku, ali otišlo je malo poviše vratiju. U 25. minuti Stanković pravi prekršaj u šest metara na Mijatu za žuti karton, a Šamija smanjuje na 2:1 iz penala. Nakon toga crnih 90 sekundi u obrani Crnice kaznili su Jurjević i Subotić te odveli Vrgorac na 4:1. Izgledalo je vrlo naivno i početnički. Na asistenciju Perišića Ivan Škugor u 30.minuti smanjuje na 4:2. Nakon pogotka Škugor sjajno prolazili, stvara priliku , ali gađa pokraj gola. U 33.minuti Pervan iz kontre kažnjava napadačku igru Crnice i povisuje na 5:2. U 33.minuti igrač Vrgorca Vuković dobiva drugi žuti-crneni karton, a Radić to kažnjava za 5:3. U 34.minuti Mišković sjajno brani Martincu, a odmah u kontri Škugor ne uspjeva matirati Hercega u odličnoj prilici. Zadnje tri minute Crnica je napadala s Žumbercom u ulozi igrač-vratar, a odmah to kažnjava kapetan Mijat smanjivši na 5:4 u 38.minuti. U zadnjim trenucima dvoboja mogla je Crnica preko Žumberca i  Mijata do poravnanja, ali nažalost nije ni uspjela. Čestitke Vrgorcu, a Crnica se okreće dvoboju protiv Novog vremena na Baldekinu.HMNK VRGORAC - MNK CRNICA Šibenik - 5:4 (2:0)

Datum: 19.11.2017. u 20:00 sati
Kolo: 7. / I.HMNL
Sportska dvorana: "Dom sportova Vrgorac"
Gledatelja: 350
Sudac 1: Vedran Babić (Split); Sudac 2: Ivan Mujan (Split);
Sudac 3: Miloslav Šimac (Split); Sudac 4: Ivan Šalinović (Vrgorac);
Delegat: Luka Klaić (Gruda)

Strijelci: 1:0 Kraljević '2, 2:0 Pervan '3, 2:1 Šamija '25 (6 m), 3:1 Jurjević '26, 4:1 Subotić '27, 4:2 I.Škugor '30, 5:2 Pervan '33, 5:3 Radić '33, 5:4 Mijat '38.

HMNK VRGORAC: Herceg, Kraljević, Jurjević, Martinac, Stanković, Subotić, Raos, Rašić, Pervan, Vuković, Gašpar, Erceg; trener: Arben Ademi

MNK CRNICA: Mišković, Radaj, Žumberac, Škugor, Pavić, Mijat (kapetan), Vuković, Perišić, Šamija, Perić, Radić;
Trener: Robertino Jelovičić; Pomoćni trener: Andrija Bakula

Tekst: K.Ninić
Slike: mnk-crnica.hr