LEGENDARNA USPINJAČA DOLAZI NA BALDEKIN

1.11.2017. 14:52:49

U petak u 19:00 sati u 4. kolu I. Hrvatske malonogometne lige na Baldekinu gostuje legendarni zagrebački klub MNK "Uspinjača". Uspinjača je najstariji hrvatski prvoligaški klub, osnovan davne 1983. godine i kroz svoju povijest čak četiri puta bio je prvak Hrvatske, tri puta osvajač kupa i jednom finalist. Najveći uspjeh u svojoj povijesti klub je doživio 1989. godine kada je u Debrecenu postao europski prvak. Iščitane rečenice dovoljno govore kakvog antologijskog protivnika dočekuje novi prvoligaš šibenska Crnica. Zagrepčani su klub koji su svojoj futsal viziji gaje tehnički dotjeran futsal i u svom kadru imaju većinu domaćih školovanih igrača. 
U uvertiri utakmice koje nam slijedi između Crnice i Uspinjače gosti su se našli u neugodnoj situaciji. Naime, trener Uspinjače Vibor Hulentić nakon prošlotjednog poraza od Alumnusa 5:4 preuzeo je odgovornost za lošiji start u prvenstvo i podnio ostavku. Radi se o mladom stručnjaku, kojemu je Uspinjača dala prigodu da se okuša u prvoligaškom društvu i sigurno je ova odluka zatekla vodstvo kluba. Ali bilo kako bilo Uprava zagrebačkog kluba izmisliti će neko rješenje pred utakmicu na Baldekinu.
Nakon prošlotjednog poraza u Zagrebu protiv Futsal Dinama kojeg je Crnica već apsolvirala trener Robertino Jelovčić cijeli ovaj tjedan momčad priprema za ono što je čeka u dvoboju u petak u 19:00 sati. Crnica od samog početka prvenstva ima svoj moto, a on glasi da ide iz utakmice u utakmicu, da treba pokušati pobijediti sve protivnike na domaćem terenu jer na Baldekinu baš nitko nije favorit protiv Crnice, a u gostima se predstaviti u najboljem svijetlu, disciplinirano i organizirano pa što bude. Ono najbitnije je da momčad uđe u utakmicu 120 posto. Crnica ima kvalitetu, ima snagu, ali to može doći samo do izražaja ako proistup bude pravi. Sa bilo kakvim polovičnim pristupom Crnica teško može računati na bodove protiv ovako kvalitetnih protivnika. U najavi ovog dvoboja trener Robertino Jelovčić bio je vrlo jasan: "Samo pobjeda nas zanima protiv Uspinjače, a da bi se to dogodilo utakmica protiv Dinama mora nam biti pouka. Pobijediti ćemo utakmicu ako broj individualnih grešaka smanjimo na minimum i ako se budemo borili kao lavovi. To je najmanje što očekujem od svojih igrača u ovom dvoboju. Termin utakmice je fantastičan, petak u 19:00 sati i još jedna prilika da nas šibenska publika podrži u što većem broju."
Trener Jelovčić u ovom dvoboju neće moći računati na Filipa Radaja koji se nalazi s reprezentacijom U-17, a svi ostali igrači su u kadru uključujući juniore Ljubića, Marčića i Jurina. Rezervi vratar u ovom dvoboju biti će Ivan Zorica. Dastav Crnice za ovaj dvoboj je sljedeći: Robert Mišković, Ivan Zorica, Mario Žumberac, Ivan Škugor, Nikola Pavić, Ante Mijat (kapetan), Dragan Vuković, Stjepan Perišić, Marinko Šamija, Antonio Perić, Josip Radić, Tonći Ljubić, Toni Jurin i Marko Marčić.
Prije početka same utakmice dogoditi će se jedan svečani trenutak. Od dresa MNK "Crnica" oprostiti će se legendarni kapetan Dragan Radman koji će na početku utakmice primiti prigodne poklone za godine vjernosti klubu i izniman doprinos koji je dao rezultatima i promociji kluba.