KRUNA USPJEŠNOG RADA - CRNICA DOBITNIK PROJEKTA EU

22.12.2018. 16:49:38

Petak, 21.12.2018. ostati će zlatnim slovima upisan kao jedan od najponosnijih dana u povijesti MNK "Crnica". Naime, nakon više od pola godine pripreme, provjere i definiranja zajedničkih stavova, ambicija i ciljeva MNK "Crnica" je  u Zagrebu u prostorijama Matis Absolut Lounge-a svečano potpisala ugovor u okviru Poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Svečano potisivanje i uručivanje ugovora organizirano je  kao sastavni dio događanja Dodjele nagrada  #BeCROActive.

Kroz ovaj važan projekt koji traje pune dvije godine, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda (ESF) MNK "Crnica" će bespovratno dobiti nešto manje od milijun kuna, a potrošnja novca je isključivo namjenska prema standardima ESF i prema stavkama koje su zadovoljene i odobrene projektom. Dobivanje ovog projekta klubu će omogućiti dodatno jačanje na svim razinama, profesionalizaciju u nekim segmentima, uključivanje kroz klub određenih ciljnih skupina i naglasak na socijalno ugrožene kojima se želi omogućiti tretman koji zaslužuju u društvu.

Na fantastično organiziranoj dodjeli bili su prisutni predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i državne vlasti. MNK "Crnici" ugovor su uručili Marko Pavić (Ministar rada i mirovinskog sustava), Nada Murganić (Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku), Margareta Mađerić (državna tajnica u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike),  Luka Bogdan (zamjenik upraviteljice za programe Europske Unije), Krešimir Šamija (zamjenik državne tajnice Janice Kostelić). 
Na ovom povijesnom događju MNK "Crnicu" je zastupao predsjednik kluba Antonijo Svirčić koji je ponosno istaknuo nekoliko rečenica: "Danas je zaista predivno biti dio ovoga svega što se događalo u Matis Absolut Lounge u Zagrebu. Ponosan sam na činjenicu da su obrisi sustavnog i poštenog rada u MNK Crnica danas s dobivanjem ovog europskog projekta dodatno potkrijepljeni te nam je ovo još jedan podstreg da nastavimo još jače. Sretni smo što ćemo imati mogućnost da ovih milijun kuna namjenski utrošimo u ono što nam je najpotrebnije te u opravdanje svega onoga što smo planirali kroz ovaj projekt. Sigurno ćemo nastaviti u budućnosti sa sličnim aktivnostima jer ovo je put koji opravdava naše krajnje ciljeve i ambicije koje su zaista velike."

Tekst: H. Miočević
Foto: mnk-crnica.hr