IZBORNIK -BiH- BORO MATAN NOVI TRENER CRNICE

25.4.2016. 20:19:50


IZBORNIK BOSNE I HERCEGOVINE BORO MATAN NOVI JE TRENER CRNICE !

Boro Matan, 51-godišnji legendarni Livnjak novi je trener šibenske Crnice. Nakon rastanka s Robertinom Jelovčićem prije dva tjedna Uprava šibenskog drugoligaša odlučila je dati povjerenje čovjeku iz susjedne nam zemlje,  koji ima znanje, reputaciju i autoritet stečen kroz bogatu igračku i trenesku karijeru. 

Boro Matan, rođen je 21.10.1965. godine u Livnu. U svojoj igračkoj karijeri bio je alfa&omega malonogometnog diva "Seljak" iz Livna. Kako kapetan tog kluba osvojio je posljednju prijeratnu titulu prvaka bivše države pobjedom protiv Uspinjače u finalu (1:0) u Novom Sadu. U Kupu europskih prvaka iste sezone predvodio je svoju momčad u ostvajanju povijesnog trećeg mjesta. Igračku karijeru zaključio je 2006. godine, a nakon toga započeo je svoju trenersku karijeru u matičnom Livnu. Nedugo nakon toga postao je izbornikom Futsal reprezentacije Bosne i hercegovine, a tu ulogu vrlo uspješno obnaša i danas. Na hrvatskoj futsal sceni predstavio se prije dvije godine kada je odlično vodio MNK "Solin" s kojim je bio i jesenski prvak, a donedavno je trenirao MNK "Novo Vrijeme" Makarska s kojim se rastao prije dva tjedna. 
Postoji jedna zanimljiva poveznica između Šibenika i Bore Matana, a odnosi se na njegovu karijeru velikog nogometa. Naime u premijernom  prvenstvu Hrvatske nogometne lige 1992. godine Šibenik je bio prvoligaš, a na Šubićevcu  je u društvu Pauka, Belopoje,Petkovića, Muriqia i ostalih poznatih imena igrao tada 26-godišnji Boro Matan. 

U Crnici su jako zadovoljni ovakvim raspletom situacije i sigurni su da će s gosp. Borom Matanom dobiti upravo onaj završni štih koji nedostaje u borbi za ulazak u prvu ligu. Novom treneru neće biti ni malo lako s obzirim da Crnicu već u četvrtak u 19:00 sati čeka teška utakmica predzadnjeg kola u Vodicama protiv MNK "Heroji 2007", a zadnje kolo na Baldekin dolazi drugoplasirani MNK "Ustanik". Za Crnicu je  ogromno priznanje što je ovako jedan renomirani futsal  stručnjak bez puno razmišljanja prihvatio poziv da preuzme momčad u ni malo zahvalnom trenutku za bilo kojeg trenera. To dovoljno govori da se radi o treneru koji se ne boji izazova, treneru koji zna da dolazi u klub kojemu je budućnost prvoligaška. 

                                                                        Dobrodošao Boro !!!