I HMNL - Crnica gostuje u Vrgorcu

15.11.2017. 14:11:20

U sedmom kolu 1. Hrvatske malonogometne lige MNK Crnica gostuje u Vrgorcu kod svojih sportskih prijatelja HMNK Vrgorac. Utakmica se igra u netipičnom prvoligaškom terminu s obzirom da je MNK Crnica prihvatila zahtjev HMNK Vrgorca za nedjeljnim terminom jer je u pitanju ženidba  dugogodišnjeg igrača Vrgorca Mije Marinovića. Nakon prošlog kola u kojem je Crnica ostvarila sjajnu  pobjedu protiv Osijeka vratio se mir i samopouzdanje u momčad te se u Vrgorac putuje s mnogo elana i želje da se ostvari prva gostujuća pobjeda. Zadnjih deset dana Crnicu su napale ozljede ponajboljih ofenzivaca Dragana Vukovića i Nikole Pavića koji ovaj tjedan rade po posebnom programu te se nadamo njihovom nastupu u nedjelju. Vuković je mnogo bliže nastupu dok bi i Pavić trebao biti barem donekle spreman ako oporavak bude išao po planu.
Vrgorac i Crnica u ovaj susret ulaze s devizom da bi pobjeda značila itekako puno jednima i drugima. Crnica na svom saldu trenutno ima 8 bodova dok Vrgorac ima samo bod manje. Dvorana Dom sportova Vrgorac jedno je od najtežih gostovanja u Hrvatskoj i samo prave momčadi od tamo nose bodove. Ipak statistika na početku sezone na domaćem terenu baš i ne ide u prilog Vrgorcu, iako su igrali dva velika derbija. Naime, od tri domaća susreta protiv MNK Osijek Kelme, MNK Split Tommy i MNK Futsal Dinamo, Vrgorac je osvojio samo bod i to protiv najtežeg protivnika Split Tommy. MNK Crnica je svjesna da će u ovoj utakmici Vrgorac ići "na glavu" za pobjedu, ali momčad Robertina Jelovčića dovoljno je kvalitetna da istom mjerom odgovori protivniku. Jedno je sigurno, da će u dvorani biti pravi spektakl. Svakom sportašu gušt je igrati u tako lijepom ambijentu i to je osnovni preduvjet koji jamči da bi ova utakmica trebala biti istinski spektakl. Momčad Vrgorca sastavljena je od prekaljenih i iskusnih igrača, a kao predvodnika momčadi treba izdvojiti kapetana Duška Martinca. Posebno zanimljivo ime u redovima Vrgorca je Mirko Jurjević, donedavni igrač Crnice. Mirko na početku ove sezone igra vrlo dobro i sigurno će htjeti nadmudriti svoje nekadašnje suigrače. 
Trener Crnice Robertino Jelovčić morati će se osvrniti na zdravstveni bilten u pripremi ove utakmice, a više manje trebao bi imati kompletan kadar u kojem će biti i rekovalescenti Vuković i Pavić tako da bi sastav trebao izgledati ovako: Mišković, Radaj, Žumberac, Škugor, (Pavić), Mijat(c), Vuković, Perišić, Šamija, Perić, Radić. 
Nedjeljni dvoboj u Vrgorcu suditi će gospoda iz Splita u sastavu: Vedran Babić (sudac 1), Ivan Mujan (Sudac 2), Mislav Šimac (Sudac 3), a četvrti sudac je Ivan Šalinović (Vrgorac). Delegat susreta je Luka Klaić (Gruda).

Našim igračima želimo mnogo sreće u ovom dvoboju i nadamo se pobjedničkoj pjesmi na povratku u Šibenik!

Tekst: H.Miočević
Slike: mnk-crnica.hr / Milan Balaban