Gruzijac Archil Sebiskveradze pojačanje Crnice

11.1.2020. 1:11:04

30-godišnji Archil Sebiskveradze najbolji igrač gruzijske reprezentacije veliko je pojačanje Crnice za nastavak sezone. Radi se o iskusnom igraču koji je dugi niz godina proveo u inozenstvu. Pet sezona odigrao je u Azerbejdžanu, tri sezone u Bjelorusiji, a u Crnicu dolazi iz češkog prvoligaša Svarog Teplice.


Uvjerljivo je najvažniji igrač gruzijske reprezentacije u kojoj igraju i tri Brazilca, te jedan od najboljih strijelaca svoje zemlje. Na zadnjem reprezentativnom turniru dobro ga je zapamtio i vratar Crnice Savolainen kojemu je Archil Sebiskveradze u utakmici Finska - Gruzija zabio dva prekrasna pogotka. Također, na istom turniru zabio je i Španjolcima efektan pogodak u tijesnom porazu te bio ponajbolji igrač susreta.


Prije desetak dana u gruzijskoj metropoli Tbilisiju, na svečanoj ceremoniji proglašenja najboljih gruzijskih sportaša u organizaciji Gruzijskog nogometnog saveza, novi igrač Crnice Archil Sebiskveradze proglašen je najboljim gruzijskim futsal igračem u 2019. godini. Zaista veliko priznanje...


Pošto 18. siječnja službeno započinje prijelazni rok, a nekoliko dana nakon toga okupljaju se sve europske reprezentacije pa tako i Gruzija, Archil Sebiskveradze će se u Šibeniku pojaviti 2. veljače, a njegov debi za Crnicu očekujemo 15. veljače kada na Baldekinu gostuje dubrovački Square. 

Za klupsku web stranicu predsjednik kluba Antonijo Svirčić je izjavio: "Željeli smo u prijelaznom roku dovesti jednog pravog i iskusnog internacionalca koji će nam dati kvalitetu više i u tom smo uspijeli iako znamo da to nije bilo lako jer na polovici sezone je dosta teško naći kvalitetno rješenje. Archila smo detaljno analizirali, s uz to dobili odlične preporuke te vrlo brzo realizirali ovaj transfer. Sigurni smo da će biti važan igrač u našim uspjesima"

Archilu želimo dobrodošlicu u Šibenik i u hrvatski futsal te mnogo sportskih uspjeha sa Crnicom.