Gradski derbi | Petak u 20 sati

6.4.2022. 13:34:16

U petak u 20:00 sati u predzadnjem kolu regularnog dijela Prve hrvatske malonogometne lige MNK Šibenik 1983 kao domaćin na Baldekinu dočekuje  MNK Crnicu. Šibenik se nalazi na predzadnjem mjestu lige i samo ga pobjeda spašava da potencijalno izbjegne mjesto koje ga vodi u dodatne kvalifikacije u kojima bi pokušali obraniti prvoligaški status, dok se MNK Crnica nalazi na trećem mjestu ljestvice kao i dubrovački Square, ali sa boljim međusobnim omjerom i samo joj pobjeda garantira da će nakon 18. kola zauzeti jednu od prve četiri pozicije što je krucijalno važno u doigravanju jer jedna od navedenih pozicija garantira prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. 
Nakon pobjede u prošlom kolu na Universitasom donekle se kristalizirao položaj na tablici većine klubova, ali ovo kolo definitivno će donijeti odgovore na mnoga važna pitanja. Što se Crnice tiče sve je jasno, momčad je u sjajnom trenutku, atmosfera je vrhunska i težnja je da se nastavi dobar niz igara i rezultata. MNK Šibenik 1983 na drugoj strani neće biti ni malo lagan zadatak. Radi se o momčadi koja je napredovala u drugom djelu sezone, imaju novu energiju u treneru Strunji i njihov motiv kao i kod Crnice biti će izuzetan. Crnica je u gradski derbi ući oslabljena izostankom Bruna Žilića koji ima tri žuta kartona, dok su svi ostali igrači na raspolaganju. 


U najavi utakmice trener Mladen Perica bio je jasan: "Očekuje nas gradski derbi i obično takve utakmice nemaju puno veze tko koju poziciju zauzima na tablici. Mi igramo jako dobro u zadnje vrijeme, ali našeg protivnika respektiramo i maksimalno se pripremamo za ovu utakmicu. Očekujem pun angažman mojih igrača na razini prethodnih utakmica i ako tako bude uvjeren sam u pobjedu. Ovim putem bez obzira što smo gosti pozivam sve Šibenčane na tribine da uživaju u istinskom sportskom  spektaklu".

U nastavku je raspored i delegiranje svih utakmica 17. kola. Sve utakmice igraju su i petak 8.4.2022. u 20:00 sati, a u izravnom TV prijenosu gledatelji će moći pratiti MNK Novo Vrijeme - MNK Olmissum.