FUTSAL DINAMO DOČEKUJE CRNICU

25.10.2017. 10:30:51

Nakon reprezentativne stanke u kojoj je reprezentacija Hrvatske s Perišićem i Šamijom polučila sjajan uspjeh osvojivši turnir u Kini napokon se nastavlja Prva hrvatska malonogometna liga, a u okviru trećeg kola Crnica putuje u Zagreb na noge ni manje ni više nego Futsal Dinamu. O protivniku ne treba trošiti riječi jer obrisi sadašnjeg Futsal Dinama nastali su na temeljima isplaniranog sustava u kojem je istaknuta važnost Bad blue boysa, navijača koji su uvijek igrač više i daju dodatnu snagu zagrebačkim plavima. Iako su prošla dva kola prvenstva Futsal Dinamo je odigrao samo jednu utakmicu u kojoj je poražen u Zagrebu od Split Tommy-a rezultatom 4:2, dok je utakmica drugog kola protiv Nacionala odgođena zbog obaveza Nacionala u Ligi prvaka i odigrati će se 30.10. Futsal Dinamo u ovoj sezoni za razliku od prošle izgubio je neke svoje bitne igrače poput Penave, Horvata i Ziberija koji su otišli u druge sredine, ali je zato dao priliku svojim mladim igračima koji su se pojavili na velika vrata. Sigurni smo da je vrhunski strateg Mićo Martić znao što radi jer iako su izgubili na iskustvu pa možda i kvaliteti momčad je sigurno dobila mnogo na volji, elanu, brzini i poletnosti što je danas bitna značajka modernog futsala. 
U ovoj utakmici zanimljiv će dvoboj biti na klupama, dvije legende hrvatskog futsala, nekada suigrači, "zaraženi" futsalom, ali i generacijski povezani. Mićo Martić rođen je 1964. godine, a Robertino Jelovčić 1965. godine. Jedan drugoga izuzetno respektiraju, ali u ovoj utakmici i jedan i drugi žele sa svojim momčadima ostvariti što bolji rezultat. 
U najavi dvoboja Robertino Jelovčić naglasio je nekoliko detalja: "Jedva čekamo dvoboj protiv Dinama i maksimalno smo motivirani i željni dobre predstave. U proteklih 7-8 dana malo nas je na treningu poremetio izostanak Perišića i Šamije koji su išli s reprezentacijom, ali na to ne možemo utjecati. Perišić se vratio ozljeđen iz Kine, ali se nadam da će on kao i svi ostali biti zdravi za ovaj dvoboj jer to je prvi preduvjet da pariramo momčadi Dinama i da ih iznenadimo. Posebno će mi biti drago sresti se s Mićom Martićem, mojim starim prijateljem kojeg iznimno cijenim. Nadam se da ću na kraju utakmice biti bolje volje od njega."

Eksluzivno na web stranicu mnk-crnica.hr Mićo Martić, trener Futsal Dinama i izbornih Finske najavio je dvoboj između Futsal Dinama i Crnice: "Očekuje nas velika bitka i tvrda utakmica. Crnica je ozbiljna ekipa, dobro vođena i s odličnim igračima, a u ovom dvoboju obje ekipe će ići na pobjedu. Tina izuzetno cijenim kao čovjeka i kao trenera i drago mi je što ćemo se sresti. Radi se o jednom od najboljih igrača svoje generacije uz Roberta Grdovića i Nikolu Tomičića. Kao trener gdje god je radio imao je sjajne rezultate. Od moje momčadi u ovoj sezoni očekivanja su uvijek visoka, ove sezone imamo zaista mnogo mladih igrača i svakako želimo ući u play off, a dalje kako bude."

U petak u 20:15 sati u legendarnoj "dvojci" Doma sportova Crnica će se Futsal Dinamu suprostaviti u svom standardnom sastavu, a na klupi se se naći i dvojica juniora koje je trener Jelovčić odabrao u kadar: Robert Mišković, Filip Radaj, Mario Žumberac, Ivan Škugor, Nikola Pavić, Ante Mijat (kapetan), Dragan Vuković, Stjepan Perišić, Marinko Šamija, Antonio Perić, Josip Radić, Tonći Ljubić i Toni Jurin.

Uz važnost ovog dvoboja utakmica ima i humanitarni značaj u koji je uključena i MNK Crnica. Domagoj Matezović, 29-godišnji navijač Dinama tragično je preminuo i iza sebe ostavio suprugu i troje djece, a Futsal Dinamo će donacijama i prigodnim nagradama učiniti sve da pomogne njegovoj obitelji. Također, na ulazu u dvoranu biti će postavljene plave kutije pa ovog puta apeliramo na sve simpatizere Crnice koji će i ovog puta pohoditi "dvojku" Doma sportova u velikom broju  da u skladu sa svojim mogućnostima potpomognu obitelj Matezović. MNK Crnica, kao klub će se sigurno dostojanstveno uključiti u ovu humanitarnu akciju prigodnim znakom pažnje.