FINALE KUPA DALMACIJE PROTIV TORCIDE

19.12.2017. 10:05:40

Večeras u 18:45 na spliskim Gripama u finalu kupa Dalmacije drugoligaš MNK Torcida dočekuje MNK Crnica. Uz svečanost finala utakmicu će obilježiti proslava 34. rođendana kultnog splitskog diva koji je nekad žario i palio prvoligaškim terenima diljem Hrvatske. Već pet godina Torcida se nalazi u drugoj Hrvatskoj malonogometnoj ligi - jug i kontinuirano se održava na sredini prvenstvene ljestvice. Ove sezone startali su vrlo loše, ali u finišu prvenstva ušli su u formu i trenutno su u pozitivnom nizu. Na molbu Torcide MNK Crnica je pristala da se ovo finale odigra u Splitu i na taj način omogućili sportskim prijateljima iz Splita da gledatelji dođu na Gripe i zaplješću jednoj velikoj tradiciji i predanoj ljubavi nekolicine fanatika koji su taj klub i danas održali vitalnim. 
Uz čestitke i pokon MNK Crnica u Split dolazi samo s jednim ciljem, a to je pobjeda i osvajanje kupa. Sve ostalo bilo bi prava senzacija i udarac za šibenskog prvoligaša. Jesenski dio prve lige Crnica je završila na sigurnom šestom mjestu što možemo smatrati pravim uspjehom na prvoligaškoj premijeri, a osvajanje kupa Dalmacije i plasman u 1/8 finala kupa Hrvatske bio bi još jedan u nizu uspjeha i najljepši pečat na najbolju klupsku sezonu u 27 godina postojanja MNK Crnica. 
Trener Robertino Jelovčić u ovom dvoboju moći će računati na sve igrače koje je koristio u jesenskom dijelu prvenstva i u kupu  izuzev mladih Filipa Radaja i Tonćija Ljubića koji se nalaze u Delnicama na kampu mlade futsal reprezentacije U-17.
Ovim putem apeliramo svim ljubiteljima da večeras u 18:45 sati posjete Gripe i uživaju u pravom finalu.

Tekst: H. Miočević
Foto: mnk-crnica.hr , Milan Balaban