Dušan Matić tjedan dana gost na treninzima Crnice

3.10.2019. 21:15:58

Jedan od najvećih stručnjaka za rad s vratarima u Europi, instruktor UEFA-e u za rad sa vratarima i trener u stručnom stožeru Finske reprezentacije Dušan Matić od prošle nedjelje u radnom je posjetu našem klubu. Punih tjedan dana gospodin Matić zajedno za trenerom vratara Hrvojem Slavicom dva puta dnevno usavršava sve vratare iz klupske škole futsala do seniora i prenosi im svoje ogromno znanje.
 

U intervju za klupsku web stranicu Dušan Matić rado je odgovarao na pitanja našeg administratora Hrvoja...

1) Gospodine Matić kakvi su vam dojmovi o klubu u ovih nekoliko dana otkad ste prisutni u radu na treninzima?

Klub je dobro organiziran i  ustrojen, svako radi svoj dio posla i vidljivo je da su ljudi koji ga vode vrlo sposobni, ambiciozni i nadasve odgovorni sa ambicijom da MNK Crnica na duže vrijeme bude stabilan i održiv klub.

2) Što mislite o igračkom i stručnom kadru Crnice?

Igrački kadar je dobro ukomponiran, atmosfera unutar ekipe je zdrava, novajlije su prihvaćene na najbolji mogući način, tako da vjerujem da će  Mladen Perica Štrla izvući maksimum iz ovih momaka. On svakako ima pravu podršku od ostalih članova stručnog štožera, a meni je posebno draga činjenica da je rukovodstvo kluba na mjesto trenera vratara postavila Hrvoja Slavicu, za koga vjerujem da će biti od velike pomoći u radu sa Savolainenom i Radajem.

3) Svi u klubu su veoma sretni vašim dolaskom i dobili ste poziv da se opet  vratite u Šibenik da ponovno usavršavate trenere i vratare od najmanjih do seniora. Nadamo se da ćete prihvatiti poziv?

Da, razgovarali smo o toj mogućnosti i moram reći da mi je uvijek drago raditi sa ambicioznim i posvećenim ljudima. Šibenik je divan grad i biće mi zadovoljstvo da se tu vratim kad god mi se za to bude ukazala prilika, nadam se već do kraja ove sezone.

4) Za kraj što bi poručili svim članovima Crnice u sezoni koja je tek na samom početku?

Svi u klubu moraju biti svjesni da je prvenstvo Hrvatske jedno od najizjednačenijih u Europi i da svaki osvojeni bod mnogo znači u borbi za što bolji plasman. Uvjeri i način na koji se radi  su na visokom nivou i ukoliko svi u klubu budu dali svoj maksimum, siguran sam da MNK Crnica može stići daleko ove sezone.


Ovo je prvi posjet Dušana Matića našem klubu i zaista smo počašćeni njegovim dolaskom. Neminovno je da će njegov dolazak dati jednu razinu više u budućem radu s vratarima. Sigurni smo da je samo pitanje termina kad će se gospodin Dušan Matić opet pojaviti na treninzima Mnk Crnica, a do tada mu želimo mnogo sportskih i životnih uspjeha.