DRUGA PRVOLIGAŠKA SEZONA PRED VRATIMA

27.8.2018. 11:05:28

U ponedjeljak 3.9. MNK Crnica kreće sa pripremama za svoju drugu prvoligašku sezonu. Nakon prošle sezone i prvoligaške premijere koja će se dugo prepričavati zbog ulaska u polufinale prvenstva Hrvatske i velebnog uspjeha druga sezona traži još veći angažman i potvrdu svega ovoga što se do sad napravilo. Letvica je zaista visoko postavljena, a MNK Crnica kao ambiciozan klub želi dokazati da pripada samom vrhu hrvatskog futsala. Od ove sezone u svlačionici Crnice više nema Stjepana Peršića, Nikole Pavića i Roberta Nospaka. Uprava kluba preko ljeta nije mirovala te su za novu sezonu angažirani provjereni igrači koji će nadomjestiti navedeni trojac. Neće to biti ni malo lagano, ali vjerujemo u kvalitetu i karakter Marinka Šamije, Alena Protege i Saše Subotića. Šamija i Protega se vraćaju u staro jato, a svoje posljednje epizode odigrali su u Sloveniji i Italiji, dok je Subotić posljednje tri sezone nosio dres Vrgorca. Uz navedena pojačanja posebno treba istaknuti sve naše ostale igrače koji su ostali vjerni šibenskom prvoligašu. Njihov doprinos u protekloj sezoni bio je nemjerljiv i zajedno idemo u nove pobjede. Njihova imena zaslužuju da ih se posebno istakne: Filip Radaj, Robert Mišković, Josip Vukičević, Niko Škugor, Ivan Škugor, Ante Mijat, Dragan Vuković, Josip Radić, Antonio Perić te nešto mlađi Tonći Ljubić i Marko Marčić.
Kao i u protekloj sezoni glavni trener kluba je Mladen Perica Štrla. Prilikom njegova dolaska dogovorena je dugoročna suradnja te automatizmom nastavlja tamo gdje je stao. Štrlin stožer činiti će Ivan Zorica i Frane Cinotti. Zorica kao pomoćni trener i trener vratara, a Cinotti kao trener za kondicijsku pripremu. Predstavnik kluba i katica za sve kao i svih ovih godina je Dragan Mišić Miško, a fizioterapeut nezamjenjivi Ivan Petrušić. Od ove sezone u stožeru seniorske momčadi nakon tri sezone nema Andrije Bakule koji će od sljedeće sezone biti trener novog drugoligaša MNK Šibenik 1983. 
Pripreme za novu sezone trajat će punih pet tjedana, a na početku će akcent biti stavljen na kondicijski pripremu koju će odrađivati Frane Cinotti, dok će u završnoj fazi priprema Mladem Perica brusiti formu pred prvo kolo i gostovanje u Makarskoj kod aktualnog prvaka Novo Vrijeme.

KUP GRADA ŠIBENIKA

U subotu 15.9. na Baldekinu će se već tradicionalno održati jednodnevni međunarodni futsal turnir "KUP GRADA ŠIBENIKA" na kojem će nastupiti prestižne momčadi kao što su prvak Slovenije Futsal klub "Dobovec" , FC Split Tommy, MNK Square Dubrovnik i MNK Crnica kao domaćin. Gledatelji će sigurno doći na svoje u ovoj poslastici za sve futsal sladokusce.


TURNIR NA OTOKU MURTERU

Vikend nakon na otoku Murteru u organizaciji MNK Murter MNK Crnica također sudjeluje na pripremnom turniru na kojem će osim domaćina Murtera sudjeovati još dva drugoligaša.

GENERALKA PROTIV OLMISSUMA

U petak 28. rujna na Baldekinu Crnica će odigrati generalku pred početak sezone protiv ambicioznog drugoligaša MNK Olmissum. 

Početak prvenstva: 5./6.10.2018.

RASPORED PRVOG DIJELA SEZONE:

1. kolo:  MNK NOVO VRIJEME - MNK CRNICA
2. kolo:  MNK CRNICA - HMNK VRGORAC
3. kolo:  FUTSAL DINAMO - MNK CRNICA
4. kolo:  MNK CRNICA - MNK JESENJE
5. kolo:  MNK USPINJAČA - MNK CRNICA
6. kolo:  MNK CRNICA - MNK ALUMNUS
7. kolo:  MNK SPLIT - MNK CRNICA
8. kolo:  MNK CRNICA - MNK UNIVERSITAS
9. kolo:  MNK OSIJEK - MNK CRNICA
10.kolo: MNK CRNICA - MNK BROD 035
11.kolo: MNK SQUARE - MNK CRNICA